Τροχοί & TIR

Λεωφορείο θα κινείται «καταπίνοντας» τα αυτοκίνητα

Λεωφορείο-θηρίο με το μορφή τούνελ που θα τρέχει στους δρόμους «καταπίνοντας» τα αυτοκίνητα ετοιμάζουν οι Kινέζοι. Πρόκειται για ένα τραμ με τη μορφή τούνελ, το οποίο θα πατάει σε ράγες δεξιά και αρ
Δευτέρα 30/11/2015 - 17:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Λεωφορείο-θηρίο με το μορφή τούνελ που θα τρέχει στους δρόμους «καταπίνοντας» τα αυτοκίνητα ετοιμάζουν οι Kινέζοι. Πρόκειται για ένα τραμ με τη μορφή τούνελ, το οποίο θα πατάει σε ράγες δεξιά και αριστερά του δρόμου ή μιας λωρίδας δρόμου χωρίς να ενοχλεί τα αυτοκίνητα αφού θα περνάει από πάνω τους, σαν να τα καταπίνει στο πέρασμά του.

Κατασκευαστής είναι η κινέζικη εταιρεία Song Youzhou, η οποία δηλώνει ότι το νέο αυτό μέσο συγκοινωνίας θα είναι πολύ πιο γρήγορο και κατά 90% φθηνότερο από ότι η κατασκευή μιας νέας γραμμής μετρό, ενώ θα αποφευχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκσκαφή κάθε υπόγειας σήραγγας όπως αρχαιότητες, υπόνομοι κ.λπ.

Οι μεταφερόμενοι επιβάτες θα βρίσκονται σε υπερυψωμένα βαγόνια και θα από-επιβιβάζονται με ανελκυστήρες που θα βρίσκονται στις στάσεις, ενώ για λόγους ασφαλείας το «θηρίο» θα μπορεί να κατεβάζει δικές του ενσωματωμένες σκάλες, τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιεί και σε σημεία που δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν ανελκυστήρες.

Εννοείται ότι το λεωφορείο-τούνελ δεν θα έχει πρόβλημα στα φανάρια, αφού θα κινείται πάντα με πράσινο, καθώς η κίνηση θα ρυθμιστεί υπέρ του λόγω προτεραιότητας. Τέλος, για τα αυτοκίνητα που θα κινούνται πίσω από το «θηρίο» ένα σύστημα τηλεματικής θα τους ειδοποιεί έγκαιρα για τα σημεία που θα στρίβει. Για τα σημεία στάσης δεν χρειάζεται προειδοποίηση, αφού τα αυτοκίνητα θα συνεχίζουν την πορεία τους περνώντας μέσα από το λεωφορείο-τούνελ.

PreviousNext