Τροχοί & TIR

Πρώτη Θέση και Νέοι Κινητήρες στα Επαγγελματικά Ford

Το 2015 έκλεισε με την επιστροφή στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς για τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν πάνω από
Τρίτη 01/03/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το 2015 έκλεισε με την επιστροφή στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς για τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν πάνω από 280.000 LCV της γνωστής εταιρείας, νούμερο που αντιπροσωπεύει μία αύξηση της τάξης του 24% σε σχέση με το 2014. Η Ford αναρριχήθηκε από την έβδομη στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς, σε μόλις τρία χρόνια. Τη μερίδα του λέοντος στις ταξινομήσεις αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα μοντέλα της σειράς Transit –Transit, Transit Custom,Transit Connect και Transit Courier- με 233.000 μονάδες να διατίθενται το 2015.

Βελτιώσεις και νέοι κινητήρες για τα μοντέλα του 2016

Από τα υπόλοιπα μοντέλα ξεχώρισε το Ranger που αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία των pick up με 27.300 μονάδες. Τα στελέχη της Ford αποδίδουν την εμπορική επιτυχία των επαγγελματικών της εταιρείας στο συνδυασμό αντοχής, αξιοπιστίας, αποδοτικότητας και πληθώρας συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που χαρακτηρίζει το σύνολο της γκάμας. Πέρα από το ανανεωμένο Ranger που ξεκινά αυτές τις ημέρες την εμπορική του πορεία, η Ford πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα και νέους κινητήρες και (πιθανότατα) και νέα τμήματα της γραμμής μετάδοσης κίνησης για τα δύο μεγαλύτερα Transit, τα Transit και Transit Custom.

Ηλεκτρονικό εμπόριο και μικρές επιχειρήσεις σε άνοδο

Στατιστικά στοιχεία από ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης φανερώνουν ότι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κυρίως van) για τις μεταφορικές τους ανάγκες, αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό στη Δ. Ευρώπη. Η δυναμική της αγοράς των van οφείλεται σε μεγάλο μερίδιο στη συνεχιζόμενη άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αυξανόμενη ζήτηση από παραδοσιακούς πελάτες όπως υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, κινητές μονάδες σέρβις και άλλοι.

Σημαντική είδηση είναι τέλος, η επιστροφή της Ford Europe στην κερδοφορία το 2015, μετά από συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις τα τελευταία χρόνια και το κλείσιμο τριών εργοστασίων στη Δ. Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους και να κατευθύνει επιπλέον ποσά στο τμήμα Έρευνας & Εξέλιξης.

PreviousNext