Τροχοί & TIR

Scania S: Η καινούργια σειρά μιας νέας γενιάς φορτηγών

Η Scania παρουσίασε τις νέες σειρές «R» και «S». Οι δύο νέες σειρές προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες των οποίων η διάθεση συνεχίζεται κανονικά. Τα νέα μοντέλα είναι προϊόν εξέλιξης που κράτησε μια δ
Τρίτη 23/08/2016 - 00:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Scania παρουσίασε τις νέες σειρές «R» και «S». Οι δύο νέες σειρές προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες των οποίων η διάθεση συνεχίζεται κανονικά. Τα νέα μοντέλα είναι προϊόν εξέλιξης που κράτησε μια δεκαετία. Σασί, ανάρτηση, αμάξωμα και εσωτερικό καμπίνας είναι ολοκαίνουργια. Το εξωτερικό σχέδιο είναι πολύ δυναμικό –γρίλιες της μάσκας, φώτα LED και πλαϊνοί αεραγωγοί δημιουργούν ένα μοντέρνο σχέδιο. Οι πλαϊνές ποδιές είναι τοποθετημένες πιο ψηλά, ενώ όλα τα φώτα θέσης είναι ενσωματωμένα στην καμπίνα ώστε να μην επηρεάζεται η αεροδυναμική του συνόλου. Το εσωτερικό της καμπίνας είναι πιο ευρύχωρο καθώς έχει μικρύνει σε πλάτος το ταμπλό και ο διάκοσμος είναι υπερπολυτελής και μοντέρνος.

Άρχοντας : Καινούργια Γενιά SCANIA και Νέα Σειρά S

Η Scania ανακοινώνει πως κατά μέσο όρο, τα νέα μοντέλα είναι 5% πιο οικονομικά από τις υπάρχουσες σειρές. Αυτό οφείλεται, πέρα από τη βελτιωμένη αεροδυναμική, και σε επεμβάσεις στους κινητήρες, με ανασχεδιασμένους θαλάμους καύσης και βελτιωμένο σύστημα ψεκασμού, καθώς και νέες επιλογές σε τελικές σχέσεις μετάδοσης (2,35). Ο 13λιτρος Euro 6 κινητήρας χρησιμοποιεί μόνο τεχνολογία SCR και είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις ιχύος 410, 450 και 500 hp, με ροπή 2.150, 2.350 και 2.550 Nm αντίστοιχα. Ο 16λιτρος V8 χρησιμοποιεί SCR και EGR και η ισχύς είναι στα 520, 580 και 730 hp.

Η Scania λοιπόν, διαθέτει πλέον, τις σειρές P, G, R, νέα R και νέα S. Και για τις δύο νέες σειρές, διατίθενται κινητήρες από 410 έως 730 hp. Η σειρά «S» είναι για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, και καταργεί/αντικαθιστά την καμπίνα Topline (θα διατίθεται μόνο για την υπάρχουσα σειρά R). Τα «S» διατίθενται με δύο επιλογές σε καμπίνες –S-Sleeper Cab Normal, και S-Sleeper Highline- και έχει επίπεδο δάπεδο, διπλό κρεβάτι. Η νέα σειρά «R» διατίθεται με τις νέες καμπίνες και ξεχωρίζει οπτικά κυρίως επειδή έχει τρία αντί για τέσσερα σκαλοπάτια εισόδου ενώ, υπάρχει και τούνελ κινητήρα ύψους 16 εκατοστών στο δάπεδο. Όλοι οι 13λιτροι και 16λιτροι διατίθενται και για τα νέα R, τα οποία δίνουν μεγάλη έμφαση στο χαμηλό απόβαρο και προορίζονται κυρίως για μεταφορά υγρών καυσίμων και χύδην φορτίων.

Τις επόμενες ημέρες θα οδηγήσουμε τα νέα Scania και στο τεύχος Οκτωβρίου θα υπάρχουν οι οδηγικές εντυπώσεις μας.

Το νέο Scania S παρουσιάζεται επίσημα στην Ελλάδα στην έκθεση TRANSPORT SHOW 2016 στο περίπτερο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

 

PreviousNext