Τροχοί & TIR

Στη Mercedes-Benz Hellas τα φορτηγά FUSO

Τα φορτηγά Fuso διανέμονται πλέον στην Ελλάδα από τη Mercedes-Benz Hellas μαζί με όλα τα φορτηγά και τα λεωφορεία της γερμανικής μάρκας, όπως επίσης και τα γνωστά μας Unimog. Υπενθυμίζεται, ότι η FU
Τετάρτη 31/08/2016 - 19:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα φορτηγά Fuso διανέμονται πλέον στην Ελλάδα από τη Mercedes-Benz Hellas μαζί με όλα τα φορτηγά και τα λεωφορεία της γερμανικής μάρκας, όπως επίσης και τα γνωστά μας Unimog.

Υπενθυμίζεται, ότι η FUSO ανήκει από το 2006 στον όμιλο Daimler. Σταθμός στη συνεργασία της Daimler με τον ιαπωνικό όμιλο αποτελεί το έτος 2009, οπότε η τότε Mitsubishi FUSO πήρε τη τεχνογνωσία BlueTEC για την ανάπτυξη των κινητήρων Euro 5. Λίγο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2011, ο όμιλος Daimler κατέβαλε το ποσό των 271.000.000 ευρώ αυξάνοντας το μερίδιο των μετοχών του στο 89,3%, ενώ το υπόλοιπο 10,3% παρέμεινε στον όμιλο Mitsubishi Fuso Truck & Bus (MFTB).

Παράλληλα, η εμπορική ονομασία (brand name) των άνω των 3,5 τόνων φορτηγών Mitsubishi FUSO άλλαξε σε μόνο FUSO, λέξη που χαρακτηρίζει διεθνώς τα φορτηγά, ενώ η ονομασία Mitsubishi παρέμεινε για τα επιβατικά και τα ελαφρά επαγγελματικά (π.χ. L200).

Κορυφαίο μοντέλο των φορτηγών FUSO είναι το γνωστό Canter, το οποίο για την Ευρώπη παράγεται στο Tramagal της Πορτογαλίας και είναι διαθέσιμο σε διάφορους τύπους καλύπτοντας την κατηγορία βάρους από 3,50 μέχρι 8,55 τόνους. Τα τελευταία χρόνια, η Daimler επένδυσε ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρικών και υβριδικών Canter. Τα πλέον εξελιγμένα φορτηγά Canter θα παρουσιαστούν στην έκθεση TRANSPORT SHOW της Αθήνας, στο περίπτερο της Mercedes-Benz Ελλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα φορτηγά FUSO, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Mercedes-Benz Ελλάς τηλ.: 210-6296500.

PreviousNext