Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Η Τεχνολογία υποδέχεται τον Επαγγελματία. Εσάς. Κορυφαίο γεγονός, εξαιρετικής σπουδαιότητας, αλλά και σημασίας για τον τόπο μας αποτελεί η διοργάνωση της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων
από Μανώλης Αγριμανάκης | Σάββατο 01/10/2016 - 18:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Τεχνολογία υποδέχεται τον Επαγγελματία. Εσάς.

Κορυφαίο γεγονός, εξαιρετικής σπουδαιότητας, αλλά και σημασίας για τον τόπο μας αποτελεί η διοργάνωση της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων TRANSPORT SHOW 2016 την οποία σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε, όποια και αν είναι η σχέση σας με τα μεταφορικά μέσα και τη διακίνηση επιβατών ή εμπορευμάτων.

Στο εκθεσιακό κέντρο MEC στη Λ. Λαυρίου 301 στην Παιανία και για τέσσερις ημέρες θα χτυπά η καρδιά της Ελληνικής Μεταφοράς, αυτή που συμβάλλει στο 8% του ΑΕΠ της χώρας μας απασχολώντας ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επιβεβαιώνοντας στην πράξη το σλόγκαν του περιοδικού «ό,τι παράγεται μεταφέρεται».

Η έκθεση Transport Show ως καθιερωμένος πλέον θεσμός, ξεπερνά τα πλαίσια μιας επαγγελματικής έκθεσης, της μεγαλύτερης και πληρέστερης στη χώρα μας. Αποτελεί σημείο προβολής και αναφοράς των τεχνολογικών εξελίξεων του ευρωπαϊκού Transport Industry, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μαζική συμμετοχή των κατασκευαστών φορτηγών, βαν, λεωφορείων και mini bus. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, ότι οι αντιπρόσωποι και εισαγωγείς των παραπάνω κατασκευαστικών οίκων, προσπάθησαν και πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους με τα τελευταία μοντέλα, πολλά από τα οποία θα πραγματοποιήσουν την πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας.

Το ίδιο επίσης ισχύει και για τους αντιπροσώπους των ανταλλακτικών και των άλλων συναφών προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν προϊόντα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους ασχολούμενους με το after sale των οχημάτων.

Μια πρώτη ιδέα των δεκάδων νέων μοντέλων που παρουσιάζονται στην έκθεση Transport Show θα σχηματίσετε διαβάζοντας τις επόμενες σελίδες.

Σημείο συνάντησης και συνεδρίων

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα από 13 μέχρι 16 Οκτώβρη, η έκθεση Transport Show, θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης του κόσμου της Μεταφοράς, των Επαγγελματιών και των επιχειρηματιών των οποίων η δουλειά τους ή μέρος της δουλειάς τους είναι η διακίνηση επιβατών ή αγαθών.

Να σημειώσουμε, ότι στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 1ο Συνέδριο Μεταφοράς, το οποίο περιμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν οι αυτοκινητιστές και τα στελέχη των μεταφορικών επιχειρήσεων. Ακόμη, στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και οι ετήσιες συναντήσεις συλλόγων και σωματείων, όπως αυτό των ιδιοκτητών γερανοφόρων φορτηγών κ.α. Στις παράλληλες εκδηλώσεις, πέραν των συνεδριακών, περιλαμβάνονται επίσης και διάφορες επιδείξεις, διεξαγωγή test drive κ.α.

Ο διοργανωτής από την πλευρά του, έχει φροντίσει ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει πρόσκληση εισόδου στην έκθεση, η οποία είναι ανοιχτή και ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο) για κάθε επαγγελματία. Το βέβαιο είναι, ότι από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν ξεκινήσετε για να επισκεφθείτε την έκθεση Transport Show, θα έχετε αξιοποιήσει το χρόνο σας κατά τον καλύτερο και πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Σας περιμένουμε…

Κρίσιμα θέματα

Κρίσιμα για τον Κλάδο των δημόσιων μεταφορών είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το 1ο Συνέδριο Μεταφοράς, το οποίο, όπως αναφέρθηκε θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της έκθεσης Transport Show και συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων του MEC.

Με τη δραματική διαπίστωση εμπεριστατωμένης έρευνας (θα παρουσιαστεί στο συνέδριο), ότι ο κλάδος των ΦΔΧ, έξι χρόνια μετά το νόμο 3887/10, οδηγείται στη χρεοκοπία, η ανάγκη διατύπωσης βιώσιμων προτάσεων για την ανάκαμψη των μεταφορικών επιχειρήσεων καθίσταται απολύτως απαραίτητη και μάλιστα χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν είναι αποκαλυπτικά όσο και εντυπωσιακά. Για το λόγο αυτό και οι προτάσεις που θα διατυπωθούν θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας προκειμένου, την τελευταία έστω στιγμή, να αποτραπεί η χρεοκοπία του ΦΔΧ.

Δρόμοι παράδρομοι, δρόμοι παράλληλοι και δρόμοι παραλλαγμένοι

Αν και ουδείς μπόρεσε να μου εξηγήσει πώς προέκυψε και για ποιο λόγο ο όρος «παραλλαγμένο» οδικό δίκτυο, φαίνεται ότι υπονοεί τις πρώην εθνικές οδούς, αυτές τις οποίες σήμερα ορίζουμε με τα αρχικά Π.Ε.Ο. (Παλαιά Εθνική Οδός) και με αυτό τον χαρακτηρισμό διακρίνονται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

΄Ετσι, δρόμοι τους οποίους χρησιμοποιούσαν για πολλές δεκαετίες τα φορτηγά, όπως η Αθηνών – Κορίνθου ή η Ελευσίνας – Θηβών κ.α. με τον ένα ή τον άλλο χαρακτηρισμό περιελήφθησαν στην απόφαση Σπίρτζη αποκλείοντας από αυτές την κυκλοφορία των φορτηγών και επιβάλλοντας βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες, χωρίς να δοθεί ούτε μια βδομάδα ως μεταβατική περίοδος.

Η αντίδραση του προέδρου του ΠΣΧΕΜ Πέτρου Σκουλικίδη ήταν άμεση και πολύπλευρη. Αφενός προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να εξεταστεί από δικαστικής πλευράς η νομιμότητα των μέτρων και αφετέρου εξήγησε στους επικεφαλής των παραγωγικών φορέων της χώρας, τι σήμαινε στην πράξη η απόφαση Σπίρτζη, όχι μόνο για τους μεταφορείς, αλλά και για τους παραγωγούς, βιομηχάνους εμπόρους και βιοτέχνες, των οποίων τα προϊόντα διακινούνται είτε με ΦΔΧ είτε με ΦΙΧ.

Η στήριξη των προέδρων των Επιμελητηρίων ήταν ξεκάθαρη υπέρ των θέσεων του ΠΣΧΕΜ και, παρουσιάζοντας μια σειρά επιχειρημάτων, ζήτησαν άμεσα την αναστολή του μέτρου, κάτι το οποίο φαίνεται να έχει επιτευχθεί καθώς το υπουργείο είναι τώρα θετικό στο αίτημα των μεταφορέων να επανεξεταστούν ορισμένα σημεία της απόφασης. Καθόλα σωστή είναι και η εναλλακτική πρόταση Σκουλικίδη, ότι η περίπτωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών, θα μπορούσε να γίνει αποδεχτεί μόνο με τη δραστική έκπτωση των διοδίων των αυτοκινητόδρομων κατά 50%, ειδικά για τα φορτηγά.

Καλό μήνα και πάντα καλοτάξιδοι

Στο ίδιο τεύχος #342

PreviousNext