Τροχοί & TIR

Κυριαρχία της Ford στα ηλεκτρικά Van διανομών

Ford και γερμανικά ταχυδρομεία (Deutsche Post) κάνουν το επόμενο και λογικό βήμα στην εξέλιξη 100% ηλεκτρικών οχημάτων διανομών, με την από κοινού εξέλιξη ενός νέου van. Συγκεκριμένα, η Ford–Werke G
Πέμπτη 25/01/2018 - 15:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Ford και γερμανικά ταχυδρομεία (Deutsche Post) κάνουν το επόμενο και λογικό βήμα στην εξέλιξη 100% ηλεκτρικών οχημάτων διανομών, με την από κοινού εξέλιξη ενός νέου van.

Συγκεκριμένα, η Ford–Werke GmbH και η Deutsche Post μέσω της επιχειρηματικής της μονάδας StreetScooter GmbH, συνεργάζονται για την άμεση παραγωγή ενός ηλεκτρικού van. Η StreetScooter έχει ήδη δώσει μια καλή γεύση των δυνατοτήτων της ως κατασκευάστρια εταιρεία, με το ομώνυμο μικρό van που διαθέτει στη γερμανική αγορά, και τώρα, μέσω της συνεργασίας με τη Ford θα επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο πάνω σε σασί μεγάλου Transit.

Η γραμμή μετάδοσης κίνησης θα είναι πλήρως ηλεκτρική, και η δομή του αμαξώματος και του θαλάμου θα καλύπτουν τις προδιαγραφές της Deutsche Post και της DHL Paket. Η παραγωγή ξεκινά τον Ιούλιο του 2017 και, είναι προγραμματισμένο πριν από το τέλος του 2018 να είναι σε κυκλοφορία τουλάχιστον 2.500 ηλεκτρικά Transit. Με τον συγκεκριμένο όγκο παραγωγής, η κοινοπραξία των δύο εταιρειών καθίσταται αυτομάτως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών van διανομών της μεσαίας κατηγορίας στην Ευρώπη.

Η συνεργασία Ford και Deutsche Post δεν εξαντλείται στο Transit, καθώς υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες και μελλοντικά σχέδια, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η πρόθεση για τη δημιουργία ενός πλέγματος αστικών διανομών αποκλειστικά με οχήματα μηδενικών εκπομπών CO2. Τέλος, πέρα από τη νέα γραμμή παραγωγής, θα μεγαλώσει σημαντικά και η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της StreetScooter GmbH στο Άαχεν και θα θεμελιωθεί ακόμη ένα κάπου στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στόχος είναι η ετήσια παραγωγή 20.000 μονάδων του μικρού «scooter» καθώς πέρα από τις 2.500 χιλιάδες από αυτά που κυκλοφορούν καθημερινά, αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον από εξωτερικούς συνεργάτες ή πελάτες από άλλους κλάδους της Μεταφοράς.

PreviousNext