Τροχοί & TIR

Scania... Metallica

Μουσική και οδήγηση φορτηγού είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Άλλωστε, τα εκατοντάδες, καθημερινά, μοναχικά χιλιόμετρα συνοδεύονται από πολλές σκέψεις και «ταξίδια» του μυαλού, ωσ
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/07/2017 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μουσική και οδήγηση φορτηγού είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Άλλωστε, τα εκατοντάδες, καθημερινά, μοναχικά χιλιόμετρα συνοδεύονται από πολλές σκέψεις και «ταξίδια» του μυαλού, ωστόσο, όταν και αυτά τελειώνουν, τότε, η καλύτερη παρέα είναι η μουσική, η οποία μας κρατάει συντροφιά για ώρες ατελείωτες. Άλλοι οδηγοί προτιμούν ελληνικό ρεπερτόριο και άλλοι ξένο, μερικοί χαλαρή μουσική και κάποιοι άλλοι πιο δυνατές πενιές. Ο καθένας ανάλογα με το γούστο και τα μουσικά ερεθίσματά του απολαμβάνει ξεχωριστά τραγούδια και μελωδίες. Ορισμένοι όμως, όπως ο ιδιοκτήτης του οχήματος της παρουσίασης, κάνουν τη διαφορά, έχοντας πάντα μαζί τους τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη για να τους τραγουδάει livνe... καθοδό!

Η μεταφορική Contlift ιδιοκτησίας Δημήτρη Κόντου μας ξαφνιάζει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη νέων, προσεγμένων οχημάτων. Ωστόσο, αυτό που προξενεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο ίδιος δαπανά σημαντικά ποσά επάνω σε αυτά, με αρκετές τροποποιήσεις στην εσωτερική και εξωτερική εμφάνισή τους. Η προσθήκη της πειρατίνας και του πειρατή αναβάθμισε σημαντικά την εικόνα του στόλου, δυο καταπληκτικών R, με σπάνιας ομορφιάς αερογραφίες. Και εκεί που πιστεύαμε πως τα είδαμε όλα, τελικά κάναμε λάθος, καθώς ο Δημήτρης, σε συνεργασία με τον γιο του Κωνσταντίνο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αντιθέτως, έβαλαν για μια φορά ακόμη το μεράκι τους και πλήθος ιδεών, για να μας αποδείξουν πως τελικά το Truck design δεν έχει ταβάνι ή όρια. Η ιστορία έχει ως εξής: Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κατέφτασε ένα μπλε απλό R, και αναφέρουμε τη λέξη απλό, γιατί δεν είχε ούτε ένα αξεσουάρ επάνω του. Ναι μεν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εμφανισιακά ελκυστικό, χάρη στη δυναμική του παρουσία, ωστόσο, τίποτα δεν έμεινε ίδιο επάνω του, λόγω των αλλαγών που έγιναν σε αυτό λίγες ημέρες αργότερα. Άλλωστε, αυτό που μας αρέσει επάνω στο Scania R είναι, ότι, μπορεί να δεχθεί πλήθος βελτιώσεων, με τις οποίες να τονίζεται ακόμη περισσότερο η ομορφιά του. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης του μπορεί να προβεί σε λίγες αλλαγές επάνω του, με μερικά νίκελ και ανοξείδωτα, αλλά και σε πιο εκτεταμένες, μέχρι αερογραφίες και πλήθος αξεσουάρ. Αυτό που μας αρέσει επάνω στα αμάξια της Contlift είναι ότι δεν έχουν ίχνος υπερβολής και στοιχείων που να δείχνουν άσχημα ή να μην ταιριάζουν στην εμφάνιση του συρμού στους αυτοκινητόδρομους.

Metallica στο τέρμα...

Αυτή τη φορά ο Δημήτρης έκανε την υπέρβαση ή ίσως πιο σωστά τη διαφορά με το νέο του Scania. Πιστός στη γοητεία των αερογραφιών διατήρησε και σε αυτό το όχημά του την παράδοση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, ωστόσο, αυτή τη φορά άλλαξε

εντελώς το θέμα της περνώντας στον καλλιτεχνικό κόσμο. Άλλωστε, όπως, πολύ σωστά τονίζει ο ίδιος, «η μουσική είναι το πάθος μου και η μεγάλη μου αγάπη, μετά τα φορτηγά, φυσικά. Τώρα, μου δόθηκε η δυνατότητα να συνδυάσω μουσική και φορτηγό, με αερογραφίες επάνω στο R. Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης πλέον είναι κοντά μου», μας λέει, δείχνοντάς μας με καμάρι την πλάτη του τράκτορα όπου απεικονίζεται η μορφή του γνωστού τραγουδιστή των Metallica James Hetfield.

Μάλιστα, η αερογραφία εκπέμπει αρκετή ζωντάνια καθώς ο καλλιτέχνης εκείνη τη στιγμή παίζει με την κιθάρα του, τραγουδώντας ταυτόχρονα. Η έκφρασή του εκπέμπει το πάθος της στιγμής και παρατηρώντας το πρόσωπό του σου έρχεται αυθόρμητα να ψιθυρίσεις στίχους των τραγουδιών του. Βέβαια, οι αερογραφίες συνδυάζονται εκπληκτικά με το χρωματισμό του τράκτορα με το μπλε μεταλλικό του χρώμα το οποίο επίσης αναδεικνύει την οντότητα του αυτοκινήτου. Στα πλαϊνά σπόιλερ απεικονίζονται με επιτυχία τα πρόσωπα του θρυλικού συγκροτήματος, ενώ, σημείο αναφοράς για τον τράκτορα αποτελούν οι όρθιες χρωμιωμένες εξατμίσεις του.

Κινητό παλάτι...

Σχετικά με το ντύσιμο της καμπίνας ακούμε διάφορες απόψεις και προτάσεις, κάποιες συγκρατημένες που λένε πως είναι χαμένα χρήματα και κάποιες πιο ενθαρρυντικές που υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη επένδυση, από άποψη εμφάνισης και παρουσίας. Σίγουρα, μας βρίσκει σύμφωνους η δεύτερη άποψη, προσθέτοντας μάλιστα πως είναι πραγματικό δώρο, είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για τους οδηγούς σας, αλλάζοντας τη διάθεση και την όρεξη για δουλειά και χιλιόμετρα. Άλλωστε, μέσα σε αυτό το χώρο περνούμε καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, οπότε, όσο πιο προσεγμένη είναι τόσο πιο ευχάριστο ταξίδι θα απολαμβάνουμε.

Όσον αφορά το καθαρά οικονομικό κομμάτι, το ποσό που θα φτάσει, εξαρτάται αποκλειστικά από τι θέλετε να φτιάξετε, υλικά και σχέδια, ξεκινώντας από 2.500 ευρώ και φτάνοντας ακόμη και τις 5.000 ευρώ. Στην περίπτωση του Scania Metallica δερματίνη γκρι σκούρου χρώματος έχει καλύψει όλες τις επιφάνειές της, σε συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς μετατρέποντάς το σε κινητό παλάτι...

Διαβάστε επίσης

PreviousNext