Τροχοί & TIR

Δικτυωμένα και Online τα τρέιλερ της Schmitz Cargobull

Ήταν θέμα χρόνου οι κατασκευαστές τρέιλερ να ακολουθήσουν κατά πόδας τους κατασκευαστές φορτηγών στην επιταχυνόμενη εξέλιξη και εμπορική διάθεση έξυπνων συστημάτων προληπτικής συντήρησης, ασύρματης
Παρασκευή 18/08/2017 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Ήταν θέμα χρόνου οι κατασκευαστές τρέιλερ να ακολουθήσουν κατά πόδας τους κατασκευαστές φορτηγών στην επιταχυνόμενη εξέλιξη και εμπορική διάθεση έξυπνων συστημάτων προληπτικής συντήρησης, ασύρματης παρακολούθησης, σύνδεσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο για τα οχήματά τους.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής της Ευρώπης, η Schmitz Cargobull, παρουσίασε σε πρεμιέρα στο Μόναχο το πρωτότυπο SmartTrailer με τη νέα γενιά τηλεματικής για τα οχήματά της. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική μετεξέλιξη του γνωστού συστήματος τηλεματικής TrailerConnect της εταιρείας με πληθώρα νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων.

Παρακολούθηση ακόμη και της παραμικρής κίνησης του τρέιλερ

Οι πελάτες σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους νέο καταγραφικό θερμοκρασίας για τον θάλαμο, ενσωματωμένο στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Οι μεταφορείς θα μπορούν να εκτυπώνουν το ιστορικό της θερμοκρασίας του θαλάμου με ενσωματωμένο εκτυπωτή και να το παραδίδουν στους πελάτες τους.

Η πιο σημαντική καινοτομία μάλλον αφορά στην εξέλιξη ενός νέου οδόμετρου υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιεί τον σένσορα του ABS και υποστηριζόμενους από GPS αλγόριθμους για να καθορίσει επακριβώς τη διανυόμενη απόσταση. Παραμένει ενεργό ακόμη και όταν το καλώδιο του EBS δεν είναι συνδεδεμένο με το όχημα.

Σε συνδυασμό με αισθητήρα επιτάχυνσης μέσα στην κεντρική μονάδα του συστήματος τηλεματικής, επιτρέπει στη μεταφορική εταιρεία να γνωρίζει και να καταγράφει την κίνηση αλλά και τις περιόδους ακινησίας.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το νέο σύστημα παρακολούθησης πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών και τροχών, με ασύρματη μετάδοση των δεδομένων στο σύστημα τηλεματικής. Άλλοι αισθητήρες στους τροχούς παρακολουθούν συνέχεια τη φθορά στα αναλώσιμα του συστήματος πέδησης καθώς και τη θέση των τροχών στο όχημα. Αυτό προλαμβάνει διάφορα σενάρια ακινητοποίησης και ειδοποιεί για πιθανή απαιτούμενη συντήρηση.

Τέλος, στο ίδιο τρέιλερ είδαμε το τελευταίας γενιάς κλείδωμα της πίσω πόρτας με κωδικό PIN και ασύρματη σύνδεση που δείχνει και ειδοποιεί για κακόβουλη ενέργεια, αισθητήρα για το ρεζερβουάρ του θαλάμου, καθώς και άλλες εφαρμογές τηλεματικής που διασφαλίζουν την απόλυτη εκμετάλλευση και τη συνεχή παρακολούθηση του θαλάμου.

PreviousNext