Για πολλά χρόνια η ΒΙΑΜΑΞ ήταν η ισχυρότερη ελληνική βιομηχανία αμαξωμάτων που κατασκεύαζε αξιόπιστα και σύγχρονα οχήματα για την εγχώρια και ξένη αγορά. Τα λεωφορεία της μετέφεραν τους επιβάτες με ασφάλεια και άνεση ενώ παράλληλα ήταν αξιόπιστα και εύκολα στη χρήση και συντήρησή τους.

Με την πάροδο του χρόνου αντικαταστάθηκαν από νέα και σύγχρονα μοντέλα και τα περισσότερα από αυτά τα παλιά εγκαταλείφθηκαν για να γίνουν βορά στις διαθέσεις του χρόνου. Βέβαια, υπάρχουν και τα λαμπρά παραδείγματα μερικών νέων ανθρώπων οι οποίοι με πείσμα, μεράκι και φυσικά με τη διάθεση σημαντικών οικονομικών πόρων συντηρούν ακόμη και σήμερα ορισμένα από αυτά, κυρίως με πινακίδες ιστορικών οχημάτων.

Φωτεινό παράδειγμα, ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης Saronic Tours Κώστας Αντωνίου, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εντόπισε ένα παρατημένο Mercedes-Benz 0303 και με προσωπική εργασία κατάφερε να το ανανεώσει και να το φέρει στη σημερινή άριστη κατάσταση.

Στο τεύχος Μαΐου που κυκλοφορεί ο κ. Αντωνίου μας μεταφέρει την εμπειρία του από την επιτυχημένη και, ομολογουμένως δύσκολη, ανακατασκευή του Mercedes 0303