Τροχοί & TIR

Ο «βάρβαρος» της Mitsubishi

Λίγο πριν ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε ντεμπούτο στην έκθεση CV Show το L200 Barbarian SVP II, το δεύτερο ειδικό μοντέλο που φτιάχνει το βρετανικό τμήμα της Mitsubish
Δευτέρα 07/05/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Λίγο πριν ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε ντεμπούτο στην έκθεση CV Show το L200 Barbarian SVP II, το δεύτερο ειδικό μοντέλο που φτιάχνει το βρετανικό τμήμα της Mitsubishi Motors, η εταιρεία Special Vehicle Projects (SVP).

Μόλις 250 μονάδες του σπέσιαλ αυτού pick-up θα φτιαχτούν, οι μισές στην περλέ βαφή Diamond Black και οι υπόλοιπες στη μεταλλική Atlantic Grey. Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν πορτοκαλί λεπτομέρειες και κοστίζουν από 30.135 λίρες (34.518 ευρώ). Το πορτοκαλί του πράγματος συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου έχουν τοποθετηθεί δερμάτινα καθίσματα, στα προσκέφαλα των οποίων είναι κεντημένα το λογότυπο «SVP» και ο αύξων αριθμός του κάθε μοντέλου.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment Smartphone Link Display Audio (SDA), ο χειρισμός του οποίου γίνεται είτε μέσω της οθόνης αφής είτε με φωνητικές εντολές. Στάνταρ είναι και οι προβολείς Bi-Xenon με τα φώτα ημέρας LED, όπως και η κάμερα οπισθοπορείας. Οι ζάντες των 17 ιντσών φοράνε all-terrain ελαστικά της BF Goodrich, που για να χωρέσουν, χρειάστηκε να επεκταθούν οι θόλοι του οχήματος.

Ο αλουμινένιος turbodiesel κινητήρας των 2,4 λίτρων συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Super Select 4WD και με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Υπάρχει και η επιλογή για πεντάρι αυτόματο κιβώτιο με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει εν κινήσει τη μετάδοση της κίνησης από 2WD σε 4WD, σε ταχύτητες μέχρι και τα 100 χλμ./ώρα.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext