Τροχοί & TIR

Ρωτήστε τη Ford

«Ask Ford», ονομάζεται η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ford, που απαντά άμεσα σε όλα τα ερωτήματα των πελατών της, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το νέο εργαλείο αναζήτησης είναι διαθέσ
Παρασκευή 18/05/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Ask Ford», ονομάζεται η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ford, που απαντά άμεσα σε όλα τα ερωτήματα των πελατών της, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το νέο εργαλείο αναζήτησης είναι διαθέσιμο μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας www.ford.gr και πιο συγκεκριμένα μέσα από το ομώνυμο εικονίδιο.

Επιτρέπει στους πελάτες της μάρκας να κάνουν ερωτήσεις για το όχημά τους και για θέματα που τους ενδιαφέρουν ή να ενημερωθούν γενικότερα για τις υπηρεσίες της Ford και να πάρουν πληροφορίες και απαντήσεις μέσα από διάφορες βάσεις δεδομένων και αρχείων, εγχειρίδια οδηγιών χρήσης και βίντεο οδηγιών (How-to videos). Επιπλέον, το σύστημα καθοδηγεί τους χρήστες σε ιστοσελίδες ή πληροφορίες εμπόρων, για να βρουν την κατάλληλη απάντηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μπορούμε να παρέχουμε μία τέτοια υπηρεσία στους πελάτες μας, αλλά και σε όσους έχουν να ρωτήσουν κάτι σχετικό με τη Ford.», δήλωσε ο Βασίλης Παπαναστασίου, Διευθυντής Τμήματος Υπηρεσιών μετά την Πώληση της Ford Ελλάς. «Κύριο χαρακτηριστικό της νέας μας υπηρεσίας είναι η ταχύτητα απόκρισης. Αφού υποβληθεί ένα ερώτημα, ένας «Εικονικός Σύμβουλος» θα το διαχειριστεί άμεσα. Η καλύτερη δυνατή απάντηση θα δοθεί μέσα από πολλαπλές πηγές δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να σπαταληθεί χρόνος σε άλλες χρονοβόρες διαδικασίες, όπως τηλεφωνήματα, ή αποστολή email. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούμε να παρέχουμε και αυτές τις επιλογές στους πελάτες μας», εξήγησε ο κος Παπαναστασίου.

Πώς οι τυφλοί «νιώθουν» τη θέα

Η Ford δημιούργησε ένα πρωτότυπο, «έξυπνο» παράθυρο αυτοκινήτου, που επιτρέπει σε τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση, να αντιλαμβάνονται τα τοπία μέσω της αφής. Η τεχνολογία ονομάζεται «Feel The View» και μετατρέπει τις φωτογραφίες που τραβά, σε μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης. Στη συνέχεια, αυτές αναπαράγονται στο κρύσταλλο του παράθυρου μέσω ειδικών LED.  

Δείτε το video στο κανάλι της Ford Europe στο youtube

Αγγίζοντας την εικόνα, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι παράγουν δονήσεις 255 διαφορετικών εντάσεων, επιτρέποντας στους επιβάτες να αγγίζουν τη «σκηνή» και να συλλαμβάνουν νοερά το τοπίο που βρίσκεται μπροστά τους. Το «Feel The View» εμπνεύστηκαν και εξέλιξαν η Ford Ιταλίας και η GTB Roma, σε συνεργασία με την Aedo, μια ιταλική start-up που ειδικεύεται σε συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης. Προς το παρόν, η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε στάδιο αρχικού πρωτοτύπου, χωρίς να υπάρχουν σχέδια για παραγωγή.

PreviousNext