Τροχοί & TIR

e-CMR μεταξύ Ρωσίας και Λετονίας

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με βάση τα πρότυπα της διεθνούς ηλεκτρονικής φορτωτικής (e-CMR), τίθεται σε ισχύ ανάμεσα στη Ρωσία και στη Λετονία, ώστε να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς ένα πλήρως ψηφιακό σύ
Τετάρτη 18/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με βάση τα πρότυπα της διεθνούς ηλεκτρονικής φορτωτικής (e-CMR), τίθεται σε ισχύ ανάμεσα στη Ρωσία και στη Λετονία, ώστε να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα μεταφορών και διαμετακόμισης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την παραπάνω συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί μεταφορών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του φόρουμ «International Transport Forum», που έλαβε χώρα στη Λειψία. Η συμφωνία έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων (IRU).

Υπενθυμίζουμε, πως με την ηλεκτρονική φορτωτική, e-CMR, οι μεταφορείς μπορούν σε πραγματικό χρόνο να εισάγουν ηλεκτρονικά, να αποθηκεύουν πληροφορίες διοικητικής μέριμνας και να ανταλλάσσουν δεδομένα, κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου ή του tablet.

Το πρωτόκολλο e-CMR τέθηκε σε ισχύ την 5η Ιουνίου του 2011 και μέχρι σήμερα τα συμβαλλόμενα μέρη είναι 17 χώρες (Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ιράν, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Μολδαβία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Τουρκία). Σύντομα, πιστεύεται , θα είναι σε θέση και η χώρα μας να ενταχθεί στο σύστημα e-CMR, χάρη στις προσπάθειες της ΟΦΑΕ και την υποστήριξη της IRU.

Στο ίδιο τεύχος #363

PreviousNext