Τροχοί & TIR

Ο όμιλος Volvo για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Πεδίο έρευνας και δοκιμών για την εφαρμοσμένη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), θα δημιουργήσουν ο όμιλος Volvo και ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων στη Σουηδία που εκπροσωπούν τη βιομηχανία, το δημόσιο τομέα κα
Σάββατο 23/06/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πεδίο έρευνας και δοκιμών για την εφαρμοσμένη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), θα δημιουργήσουν ο όμιλος Volvo και ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων στη Σουηδία που εκπροσωπούν τη βιομηχανία, το δημόσιο τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Σκοπός είναι η παραπέρα ανάπτυξη της αυτοματοποίησης, η οποία θα δημιουργήσει οφέλη στην πραγματική ζωή τόσο για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, όσο και για την κοινωνία, με έμφαση στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Το Volvo Group προσφέρει ήδη αυτοματοποιημένες λύσεις ως υποστήριξη στους οδηγούς και τους χειριστές μηχανημάτων έργων. Παράλληλα, έχει παρουσιάσει αρκετά πρωτότυπα αυτόνομα οχήματα.

«Μία περιοχή έρευνας είναι η «εκπαίδευση» των μηχανών, μέσω για παράδειγμα της αναγνώρισης εικόνων. Πρόκειται για την ικανότητα των υπολογιστών να αποκτούν, να επεξεργάζονται και να αναλύουν δεδομένα που προέρχονται κυρίως από οπτικές πηγές, όπως οι κάμερες ενός οχήματος. Η ιδέα είναι να τροφοδοτείται το σύστημα με τεράστιες ποσότητες εικόνων διαφορετικών αντικειμένων, ώστε να μπορεί να μάθει να τα αναγνωρίζει», εξηγεί ο Petter Wirfält που είναι επικεφαλής στο Volvo Group μιας ομάδας μηχανικών, ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και της κοινωνίας και για αυτό η σουηδική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός χώρου συνεργασίας για την εφαρμοσμένη έρευνα, κάτι σαν ένα «εργοστάσιο δεδομένων», ένα εγχείρημα στο οποίο έχει συμπαραστάτες μεγάλες εταιρείες, ακαδημαϊκούς και άλλους ενδιαφερόμενους. Το νέο «εργοστάσιο» θα βρίσκεται στο Επιστημονικό Πάρκο «Lindholmen» του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και η προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του είναι το τρίτο τρίμηνο του 2018.

PreviousNext