Τροχοί & TIR

Το τμήμα Φορτηγών και Λεωφορείων της Volkswagen γίνεται «Traton»

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη μετονομασία του τμήματος Φορτηγών & Λεωφορείων σε Traton Group, καθοδόν προς την είσοδο της συγκεκριμένης θυγατρικής στο χρηματιστήριο και τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσ
Σάββατο 14/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη μετονομασία του τμήματος Φορτηγών & Λεωφορείων σε Traton Group, καθοδόν προς την είσοδο της συγκεκριμένης θυγατρικής στο χρηματιστήριο και τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω της δημόσιας προσφοράς μετοχών στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW Truck & Bus, Andreas Renschler, δήλωσε σχετικά ότι «το νέο όνομα κάνει την εταιρεία πιο ελκυστική στην αναζήτηση ταλέντων και στις χρηματιστηριακές αγορές». Η Volkswagen Truck & Bus περιλαμβάνει τις MAN, Scania, Volkswagen Caminhoes, e Onibus και RIO, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε μερίδιο και στην αμερικανική Navistar με σκοπό να αποκτήσει το γκρουπ ισχυρότερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Η μητρική Volkswagen έχει εκφράσει την πρόθεσή της για την εισαγωγή του τμήματος Φορτηγών & Λεωφορείων στο χρηματιστήριο και πρόσφατα προσέλαβε ως οικονομικό διευθυντή τον Christian Schulz που φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

PreviousNext