Τροχοί & TIR

Δίκτυο σταθμών υδρογόνου από τη Nikola

Σύμβαση για την παράδοση 448 ηλεκτρολυτών και σχετικού εξοπλισμού τροφοδοσίας στη Nikola Motor Company, υπέγραψε η εταιρεία Nel ASA. Το συμβόλαιο αποτελεί μέρος του σχεδίου της Nikola για την κατασκ
Παρασκευή 10/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμβαση για την παράδοση 448 ηλεκτρολυτών και σχετικού εξοπλισμού τροφοδοσίας στη Nikola Motor Company, υπέγραψε η εταιρεία Nel ASA. Το συμβόλαιο αποτελεί μέρος του σχεδίου της Nikola για την κατασκευή υποδομής υδρογόνου στις Η.Π.Α. για φορτηγά και επιβατικά οχήματα. Βάσει της συμφωνίας που θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2020, η Nel θα παραδώσει μέχρι 1 GW ηλεκτρόλυσης.

Η σύμβαση περιλαμβάνει μια αρχική παραγγελία αξίας περίπου 1,5 εκ. δολαρίων, για έναν πρωτότυπης σχεδίασης σταθμό, ειδικά κατασκευασμένο για γρήγορη τροφοδοσία των φορτηγών Nikola με υδρογόνο. Η Nel θα συνεχίσει να εργάζεται, σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία, για να οριστικοποιήσει το λεπτομερή σχεδιασμό των σταθμών. Η Nikola έχει ήδη πραγματοποιήσει μια αρχική παραγγελία ύψους άνω των 9 εκ. δολαρίων για δύο demo σταθμούς, για τους οποίους οι παραδόσεις θα αρχίσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως οι στοίβες ηλεκτρολυτών θα κατασκευάζονται στη Νορβηγία και ο εξοπλισμός τροφοδοσίας στη Δανία, ενώ άλλα βοηθητικά εξαρτήματα και υποσυστήματα θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, ώστε να μειωθεί το κόστος και να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες μεταφοράς.

PreviousNext