Τροχοί & TIR

Η Bosch κτίζει το «εργοστάσιο του μέλλοντος»

Στη Δρέσδη βρίσκεται το υπό ανέγερση υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Bosh, όπου θα παράγονται ηλεκτρονικά κυκλώματα και ημιαγωγοί. Η εταιρεία επενδύει για αυτό το σκοπό σχεδόν 1 δισ. ευρώ, με τον προγρα
Τετάρτη 22/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Δρέσδη βρίσκεται το υπό ανέγερση υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Bosh, όπου θα παράγονται ηλεκτρονικά κυκλώματα και ημιαγωγοί.

Η εταιρεία επενδύει για αυτό το σκοπό σχεδόν 1 δισ. ευρώ, με τον προγραμματισμό να κάνει λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών -που μόλις άρχισαν- στα τέλη του επόμενου έτους, όταν θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση των μηχανημάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού στη μονάδα. Οι πρώτοι συνεργάτες της εταιρείας θα εγκατασταθούν στο εργοστάσιο στις αρχές του 2020 και η παραγωγική διαδικασία αναμένεται να εκκινήσει πιλοτικά προς τα τέλη του 2021.

Το «εργοστάσιο του μέλλοντος», όπως το αποκαλεί η Bosch, θα βρίσκεται σε μία έκταση 100.000 m2, στην οποία θα φιλοξενούνται και γραφεία με εμβαδόν 72.000 m2. Μέχρι και 700 συνεργάτες της εταιρείας θα συμμετέχουν στην άκρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της παραγωγής. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως η μονάδα της Δρέσδης θα αποτελέσει τη δεύτερη της Γερμανίας, μετά από αυτή του Ρόιτλιγκεν, όπου θα κατασκευάζονται ηλεκτρονικά κυκλώματα και ημιαγωγοί, τα οποία η γερμανική εταιρεία παράγει για περισσότερα από 45 χρόνια.

PreviousNext