Τροχοί & TIR

BFGoodrich για φορτηγά και λεωφορεία

Αν και η BFGoodrich ξεκίνησε το 1870 να κατασκευάζει ελαστικά στο Άκρον του Οχάιο και προσφέρει λάστιχα φορτηγών για πάνω από 80 χρόνια έχοντας πλέον ετήσιες πωλήσεις άνω των 1,6 εκ. μονάδων, ωστόσο
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τετάρτη 15/08/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αν και η BFGoodrich ξεκίνησε το 1870 να κατασκευάζει ελαστικά στο Άκρον του Οχάιο και προσφέρει λάστιχα φορτηγών για πάνω από 80 χρόνια έχοντας πλέον ετήσιες πωλήσεις άνω των 1,6 εκ. μονάδων, ωστόσο στην Ευρώπη λάνσαρε μόλις στις αρχές του έτους τα προϊόντα της που απευθύνονται σε επαγγελματίες. Η νέα γκάμα της εταιρείας καλύπτει όλους τους τομείς της αγοράς ελαστικών για φορτηγά (εθνικών και διεθνών μεταφορών για οχήματα εντός-εκτός δρόμου) καθώς και για λεωφορεία (αστικών διαδρομών).

«Η κυκλοφορία της νέας σειράς στην Ευρώπη αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για τη μάρκα της BFGoodrich και ενισχύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξία στους καταναλωτές, σε ό,τι κάνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα σειρά ελαστικών για φορτηγά και λεωφορεία θα απαντήσει στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς και θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την παγκόσμια ιστορία της BFGoodrich», δήλωσε ο Martin Thiollier, Vice President Marketing & Sales της Michelin για την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Στο εργοστάσιο της Michelin

Με αυτή την αφορμή, ταξιδέψαμε μέχρι το Ζαλάου της Ρουμανίας, για να δούμε από κοντά πώς κατασκευάζονται σήμερα τα ελαστικά στο εργοστάσιο της Michelin, στον όμιλο της οποίας εντάχθηκε η BFGoodrich το 1990. Πρόκειται για μία μονάδα που μετρά ήδη πάνω από 40 χρόνια ζωής και βρίσκεται στη μέση ενός προγράμματος εκτεταμένης αναβάθμισης. Σήμερα απασχολεί περίπου 1.300 εργαζομένους και ουσιαστικά δίνει ζωή στην ευρύτερη περιοχή. «Έχουμε εμμονή με την ασφάλεια, τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών», τόνισε ο Sean Parry, Director του Michelin Industrial Platform του Ζαλάου, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως στη Ρουμανία εφαρμόζονται ακριβώς τα ίδια ποιοτικά πρότυπα που ισχύουν σε όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια της Michelin.

Η νέα γκάμα της BFGoodrich διαθέτει δώδεκα ελαστικά για τον κατευθυντήριο, τον κινητήριο και το συρόμενο άξονα. Αποτελείται από τις σειρές Route Control (γενικές μεταφορές), Cross Control (εργοτάξια) και Urban Control (αστικά λεωφορεία). Ποια είναι, όμως, η τοποθέτηση της μάρκας απέναντι στον ανταγωνισμό; «Το 30% των πελατών δεν μπορεί να αγοράσει το καλύτερο, δηλαδή τα ελαστικά της Michelin και θέλει μια επώνυμη, πιο προσιτή εταιρεία», μας είπε στο περιθώριο της παρουσίασης ο Απόστολος Μαυράκης, Τεχνικός Υπεύθυνος Προϊόντων & Υπηρεσιών σε Ελλάδα, Αλβανία και Κύπρο.

Η γκάμα ελαστικών της BFGoodrich

Τα ελαστικά BFGoodrich Route Control είναι σχεδιασμένα για στόλους γενικών μεταφορών και προσφέρουν τη δυνατότητα ξανασκαλίσματος και αναγόμωσης, γεγονός που μειώνει το κόστοςανά χιλιόμετρο. Τοποθετούνται σε βαρέα φορτηγά, σε επικαθήμενα, σε μεγάλα φορτηγά που κάνουν μακρινά ταξίδια και σε μικρότερα που πραγματοποιούν αστικές μεταφορές. Τα ελαστικά Route Control είναι διαθέσιμα σε πλήθος διαστάσεων για τέσσερα μεγέθη ζάντας (15, 17,5, 19,5 και 22,5 ίντσες) και φέρουν σήμανση M+S και πιστοποίηση 3PMSF. Η εταιρεία υπόσχεται 25% περισσότερα χιλιόμετρα, περιορισμό της κατανάλωσης μέχρι και κατά 2 λτ./100 χλμ., αλλά και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου κατά 3 dB στα μικρότερα φορτηγά αστικών μεταφορών, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Η σειρά Cross Control, πάλι, σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση και πρόσβαση σε εργοτάξια, προτάσσοντας την ανθεκτικότητα και την υψηλή αντοχή του σκελετού. Τα ελαστικά μπορούν να αναγομωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Προσφέρονται σε αρκετές διαστάσεις, αποκλειστικά για ζάντες 22,5 ιντσών. Ισχύουν και εδώ οι ίδιες πιστοποιήσεις και σημάνσεις. Τέλος, τα ελαστικά BFGoodrich Urban Control προορίζονται για αστικά λεωφορεία, διαθέτουν πρόσθετη προστασία πλευρικών τοιχωμάτων και είναι εξοπλισμένα με τσιπ RFID, που μεταδίδει βασικές πληροφορίες σε ένα ειδικό λογισμικό μέσα σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκανάρεται, επιτρέποντας στους fleet managers να παρακολουθούν το στόλο των ελαστικών τους και να βελτιώνουν τη διαχείριση του αποθέματος. Στην ελληνική αγορά, προσφέρεται μόνο η διάσταση 275/70 R22.5, που είναι και η πιο εμπορική της σειράς.

Η ελληνική πραγματικότητα

Για όλα τα ελαστικά που θα αποκτηθούν μέχρι τις 31/12/2018, η BFGoodrich προσφέρει «100% εγγυημένη ικανοποίηση» για τις πρώτες 100 ημέρες χρήσης. Συγκεκριμένα, η εγγύηση προσφέρει τη δυνατότητα στις μεταφορικές εταιρείες να πάρουν πίσω έως και το 100% των χρημάτων τους (εκτός ΦΠΑ), στην περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένες μέσα στις 100 πρώτες ημέρες από την αγορά. Η επιστροφή θα γίνει μέσω του μεταπωλητή τους, μέσα σε 2 μήνες από τη στιγμή που γίνει αποδεκτό το αίτημά τους. Επιπλέον, η οδική βοήθεια 24/7 της BFGoodrich, υπόσχεται πως κατά μέσο όρο, σε 2 ώρες και 24 λεπτά θα έχει επαναφέρει το ακινητοποιημένο φορτηγό στο δρόμο.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως τα νέα ελαστικά της BFGoodrich είναι διαθέσιμα στο επίσημο δίκτυο των 37 αποκλειστικών μεταπωλητών της μάρκας, αλλά και σε όλα τα σημεία που μπορεί κανείς να βρει ελαστικά του ομίλου της Michelin. Η τελευταία, παρουσιάζει παράλληλα το ViaLider, ένα νέο δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει τις 26 κορυφαίες επιχειρήσεις του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα.

PreviousNext