Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Μανώλης Λιβαδάρος

Η ιστορία που επιλέχθηκε για το τεύχος Αυγούστου του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, αφορά έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, τη Σαντορίνη και η εργασία του συναδέλφου είναι τόσο επίκαιρη για την εποχή. Οδηγεί
Πέμπτη 23/08/2018 - 15:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία που επιλέχθηκε για το τεύχος Αυγούστου του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, αφορά έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, τη Σαντορίνη και η εργασία του συναδέλφου είναι τόσο επίκαιρη για την εποχή. Οδηγεί ένα Actros MP1 υδροφόρο και ξεδιψά την περιοχή κουβαλώντας νερό. Απολαύστε την ιστορία του Μανώλη Λιβαδάρου και ίσως στο επόμενο τεύχος δείτε τη δική σας ιστορία δημοσιευμένη!

Ονομάζομαι Μανώλης Λιβαδάρος και κατάγομαι από τη Σαντορίνη. Το όνειρό μου από μικρό παιδί ήταν να γίνω οδηγός φορτηγού και σε αυτό βέβαια επηρεάστηκα από τον πατέρα μου, Γιάννη Λιβαδάρο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός Mercedes-Benz SK.

Για να καταλάβετε πόσο πολύ μου άρεσε το επάγγελμα, όταν τελείωνα το σχολείο, άφηνα την τσάντα μου σπίτι και πήγαινα με τον πατέρα μου δρομολόγιο. Οι συμμαθητές και οι φίλοι μου έπαιζαν στην παιδική χαρά και εγώ ήμουν πάντα κοντά στο φορτηγό μας, τόσο πολύ το αγαπούσα και φυσικά το αγαπώ ακόμη και σήμερα.

Από το 2008 ασχολούμαι ενεργά με το φορτηγό και από τότε η καμπίνα του Actros μου έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου και θέλω πάντα να είναι προσεγμένη και καθαρή. Φυσικά, το αγαπημένο μου φορτηγό είναι αυτό που έχω, το Actros MP1. Η δουλειά μου είναι η μεταφορά πόσιμου και μη πόσιμου νερού σε ξενοδοχεία και εταιρείες του νησιού, η οποία ξεκινάει νωρίς το πρωί και διαρκεί μέχρι αργά το απόγευμα.

Ένα βράδυ επέστρεφα κουρασμένος από την Οία στα Φηρά και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου μια παρέα Κινέζων τουριστών, με φωτογραφικές μηχανές και χάρτες στα χέρια τους, να μου κάνουν νόημα με τα χέρια τους για να σταματήσω. Νόμιζα ότι ήθελαν να με ρωτήσουν κάτι σχετικά με το νησί και κατέβηκα από την καμπίνα για να τους βοηθήσω. Προς μεγάλη έκπληξή μου άρχισαν να με αγκαλιάζουν και μου ζήτησαν ευγενικά να φωτογραφίσουν το φορτηγό μου. Τους είχε κάνει εντύπωση το σχέδιο της αερογραφίας που έχω στην καμπίνα και στην πίσω πλευρά του βυτίου, με τα δελφίνια και τη θάλασσα. Τόσες πολλές φωτογραφίες δεν με έχουν ξανά βγάλει στη ζωή μου. Να σας πω την αλήθεια εκείνη τη στιγμή μου έφυγε η κούραση και η ταλαιπωρία όχι μόνο της ημέρας αλλά όλης της εβδομάδας. Ένιωσα ευχαρίστηση που ασχολήθηκαν τόσο πολύ με το φορτηγό μου.

Αυτό βέβαια συμβαίνει πλέον κάθε χρόνο, καθώς με σταματάνε οι τουρίστες και μου ζητούν να φωτογραφηθούν με το αμάξι μου. Βέβαια κάθε φορά που τους αποχαιρετώ το μόνο που σκέφτομαι είναι πού τελικά μπορεί να φτάνουν αυτές οι φωτογραφίες στη μακρινή Κίνα… Σε περιοδικά, στο ίντερνετ, για προσωπική χρήση; Όπου και να φτάνουν βέβαια δεν με πειράζει. Αρκεί να διαφημίζουν το όμορφο νησί μου και φυσικά το αγαπημένο μου Actros.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μανώλη Λιβαδάρο στο roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και κάθε μήνα μία ιστορία θα δημοσιεύεται σε περιοδικό και site του TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext