Τροχοί & TIR

Επιτυχής η δράση του έκτακτου «Κέντρου Logistics» στήριξης πληγέντων

Μια χρήσιμη εμπειρία για τους μελετητές των Logistics αποτελεί το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού όρμου), το οποίο δημιουργήθηκ
Πέμπτη 27/09/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια χρήσιμη εμπειρία για τους μελετητές των Logistics αποτελεί το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού όρμου), το οποίο δημιουργήθηκε εκτάκτως και συνεχίζει να λειτουργεί με σκοπό την παροχή στήριξης στους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής και βασικό έργο τη διαχείριση ενός τεράστιου όγκου προϊόντων – μια πρωτοφανής προσφορά αλληλεγγύης – προς τους πληγέντες.

Ιδιαιτερότητες του «Κέντρου Logistics», η στελέχωσή του από εθελοντές και υπαλλήλους των δήμων, αλλά κυρίως το πλήθος των διαφορετικών προϊόντων των οποίων η συγκέντρωσή τους, η ομαδοποίησή τους και η προώθησή τους είναι εντελώς πρωτόγνωρη, καθώς στον ίδιο χώρο καταφτάνουν εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα – τα περισσότερα μάλιστα εκτός συσκευασίας.

Από τρόφιμα κάθε είδους και νερά μέχρι ενδύματα και κουβέρτες, κινητά τηλέφωνα, είδη οικιακής χρήσης, προϊόντα καθαρισμού, φιάλες υγραερίου, σκηνές ακόμη και τροχόσπιτα. Η πρώτη προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη ήταν η αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος των προσφορών που κατέφταναν στο χώρο και «η ανάγκη ταχύτατης καταγραφής και συστηματοποίησης της βοήθειας» όπως ανέφερε, προσθέτοντας: «Διαθέτουμε τον μηχανισμό και γνωρίζουμε απόλυτα τη διαδικασία μέσα από την εμπειρία που αποκτήσαμε σε ανάλογες καταστάσεις» και υπογράμμισε ότι οι ανάγκες δεν περιορίζονται μόνο στις πρώτες ημέρες, αλλά για εβδομάδες ακόμη και μήνες «όπως συμβαίνει με τη Μάνδρα την οποία ακόμη και σήμερα συνδράμουμε».

Ακόμη πιο σημαντική ήταν η παρατήρησή του ότι οι γύρω δήμοι συγκεντρώνουν μεν μεγάλες ποσότητες, αδυνατούν όμως να τις ταξινομήσουν και τις στέλνουν εδώ στο «Κέντρο Logistics» όπου γίνεται ο συντονισμός των εργασιών. Την ίδια στιγμή θα έπρεπε να διαχειριστούν και μεγάλα ποσά που δίδονται σε χρήμα, αλλά για συγκεκριμένους σκοπούς π.χ. για την αγορά φαρμάκων, για την προμήθεια σχολικών ειδών ή ακόμη για την αγορά εξοπλισμών για ΑμΕΑ κ.α.

Αναμφισβήτητα, το έκτακτο αυτό «Κέντρο Logistics» αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία και θα πρέπει να προσελκύει το ενδιαφέρον κάθε μελετητή των σύγχρονων Logistics.

PreviousNext