Νέο ολοκληρωμένο πλαίσιο κυρώσεων για τις παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τις οδικές μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων θεσπίστηκε με πρόσφατη υπoυργική απόφαση με σκοπό την τήρηση των απαιτήσεων που προβλέπονται στα τεχνικά Παραρτήματα της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας για τη Διεθνή Μεταφορά Επικίνδυνων Εμπορευμάτων Οδικώς (ADR).

Αυτό σημαίνει εντατικοποίηση των ελέγχων σε φορτηγά που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια, τα οποία είναι ταξινομημένα είτε στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε σε τρίτη χώρα και μεταφέρουν οδικώς επικίνδυνα εμπορεύματα. Με την ίδια απόφαση οι σχετικές παραβάσεις κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, καθορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα μέτρα που επιβάλλονται καθώς και τα πρόσωπα που είναι υπόχρεα για την καταβολή των προστίμων, μεταξύ των οποίων και ο φορτωτής (αποστολέας) του επικίνδυνου εμπορεύματος.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Σεπτεμβρίου (365) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί την 1η του μηνός στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.