Τροχοί & TIR

Νέα κουρτίνα Kögel Mega

Η νέα γενιά τρέιλερ Mega της Kögel, το οποίο στη βασική του έκδοση έχει απόβαρο 6.130 κιλών, εμφανίζει αυξημένο ωφέλιμο φορτίο μέχρι και κατά 170 κιλά, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Το καθ
Δευτέρα 15/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η νέα γενιά τρέιλερ Mega της Kögel, το οποίο στη βασική του έκδοση έχει απόβαρο 6.130 κιλών, εμφανίζει αυξημένο ωφέλιμο φορτίο μέχρι και κατά 170 κιλά, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Το καθαρό εσωτερικό ύψος του επικαθήμενου είναι στα τρία μέτρα. Η φορτοεκφόρτωση των παλετών απλουστεύεται, χάρη στo μηχανικό/υδραυλικό μηχανισμό ανύψωσης της οροφής, γεγονός που αυξάνει το εμπρόσθιο ύψος φόρτωσης κατά 600 χλστ. και το οπίσθιο κατά 500 χλστ., υπερβαίνοντας τα τρία μέτρα. Τα 13 ζεύγη αγκίστρων πρόσδεσης, που ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό, είναι πλέον διαθέσιμα με πλευρικές λαβές για ευκολότερο χειρισμό και έχουν εφελκυστική δύναμη (αντοχή) 2.500 κιλών.

Το τρέιλερ Kögel Mega πληροί τις προδιαγραφές ασφάλισης φορτίου EN 12642 Code XL. Προαιρετικά, μπορεί να συμμορφώνεται και με την κατευθυντήρια γραμμή Daimler Guideline 9.5. Για αυτό, εξοπλίζεται με ατσάλινες ράγες που συγκρατούν τις παλέτες, αλλά και με διπλού τοιχώματος μπροστινό καθρέφτη, επενδεδυμένο με επίστρωση πάχους 12 χλστ. και ύψους 1.250 χλστ.

Καινοτομία του Kögel Mega αποτελούν τα πίσω φώτα πολλαπλών θαλάμων Kögel LUXIMA, αλλά και το κουτί αποθήκευσης που χωρά 24 ευρωπαλέτες. Χάρη στο βελτιστοποιημένο ύψος του κουτιού, είναι εφικτή η εδαφική ανοχή των 100 χλστ. Προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια, το τρέιλερ εξοπλίζεται προαιρετικά με φώτα πλευρικής σήμανσης – φλας, που αναβοσβήνουν μαζί με τα πίσω φώτα αλλαγής πορείας.

Στο τρέιλερ Mega μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το μεταβλητό σώμα Kögel FlexiUse, το οποίο περιλαμβάνει οκτώ ρυθμίσεις εμπρός -κάθε μία ρυθμιζόμενη κατά 25 χλστ.- και τέσσερις πίσω, που μεταβάλλονται κατά 50 χλστ., ώστε τα ύψη του σώματος να μπορούν να ρυθμίζονται ανεξάρτητα κατά 200 χλστ. εμπρός και πίσω, γεγονός που διαμορφώνει το καθαρό εσωτερικό ύψος από τα 2.850 έως τα 3.050 χλστ. στο μπροστινό και το πίσω μέρος. Το γενιάς NOVUM τρέιλερ Kögel Mega μπορεί επίσης να παραγγελθεί με δύο άξονες 10 τόνων.

PreviousNext