Τροχοί & TIR

Φωτισμός σταθμευμένου τρέιλερ από τη HELLA

Το Park Safety Fix της HELLA δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής τρέιλερ, Hüffermann Transportsysteme και επιτρέπει τον ενεργό φωτισμό των ρυμουλκούμενων, όταν αυτά είναι αποσυνδε
Τρίτη 25/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Park Safety Fix της HELLA δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής τρέιλερ, Hüffermann Transportsysteme και επιτρέπει τον ενεργό φωτισμό των ρυμουλκούμενων, όταν αυτά είναι αποσυνδεδεμένα από το φορτηγό ή τον τράκτορα.

Το εν λόγω προϊόν αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια, καθώς έως τώρα όταν τα τρέιλερ βρίσκονταν σταθμευμένα, μονάχα οι ανακλαστήρες μαρτυρούσαν την παρουσία τους, γεγονός που μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους άλλους χρήστες του δρόμου, ειδικά τη νύχτα.

Το νέο σύστημα της HELLA είναι «Plug & Play» και συνδέεται στην υπάρχουσα δομή καλωδίων, HELLA EasyConn, του συστήματος φωτισμού. Ο πυρήνας του συστήματος αποτελείται από το ηλεκτρονικό κουτί που λειτουργεί το σύστημα φωτισμού όταν το τρέιλερ είναι αποσυνδεδεμένο. Η μονάδα ελέγχου και οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες σε ένα κουτί 30x22x20 εκ. που τοποθετείται στο πλάι του οχήματος. Μόλις το τρέιλερ κοτσαριστεί στον τράκτορα, το Park Safety Fix τίθεται εκτός λειτουργίας και οι μπαταρίες του φορτίζουν από τον κινητήρα του οχήματος.

Επιπλέον, η HELLA επιχειρεί να αυξήσει την ασφάλεια της διαδικασίας φορτοεκφόρτωσης, δημιουργώντας μέσω της τεχνολογίας προβολής, VISIOTECH, μία ζώνη αυξημένης επικινδυνότητας γύρω από το φορτηγό. Το σύστημα επιτρέπει την προβολή προειδοποιητικών σημάτων και συμβόλων στο έδαφος. Η εν λόγω τεχνολογία έχει ήδη ενσωματωθεί σε τρία προϊόντα για ειδικά οχήματα, στο LED Projection Module και σε δύο προειδοποιητικά φώτα, τα SL60 LED και Modul 50 LED Spot.

Σε ό,τι αφορά στο LED Projection Module, αυτό δημιουργεί προβολές που καθιστούν δυνατή τη σαφή σήμανση, για παράδειγμα, των απαιτούμενων χώρων φόρτωσης ή ασφαλείας για επαγγελματικά οχήματα ή οχήματα έκτακτης ανάγκης. Εμφανίζει ένα θαυμαστικό ως προειδοποιητικό σύμβολο, ενώ η HELLA αναπτύσσει και υλοποιεί και άλλες προβολές.

Αναφορικά με την προειδοποιητική λυχνία LED SL60, αυτή αποτελεί έναν ειδικό οπτικό φακό που επιτρέπει στις ακτίνες φωτός να συγκλίνουν και να γίνονται τόσο έντονα εστιασμένες ώστε -ανάλογα με τον προσανατολισμό του φωτός- να εμφανίζεται στο έδαφος μια οριζόντια ή κάθετη γραμμή, η οποία προειδοποιεί οχήματα και πεζούς, αλλά και διευκολύνει την πλοήγηση των οχημάτων.

PreviousNext