Τροχοί & TIR

TruckTraining από τη Mercedes-Benz

Η οδήγηση με γνώμονα την Ασφάλεια αλλά και την Οικονομία είναι ο στόχος του TruckTraining, που παρέχει στους οδηγούς φορτηγών η Mercedes-Benz, μια υπηρεσία που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της διεθνού
Κυριακή 16/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η οδήγηση με γνώμονα την Ασφάλεια αλλά και την Οικονομία είναι ο στόχος του TruckTraining, που παρέχει στους οδηγούς φορτηγών η Mercedes-Benz, μια υπηρεσία που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Transport Show 2018, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΜEC Παιανίας. Το TruckTraning της Mercedes-Benz είναι μια συνεχής εκπαίδευση για τον Επαγγελματία οδηγό, κάνοντας την εργασία του πιο αποδοτική, ξεκούραστη και ασφαλή με λιγότερες φθορές για το αυτοκίνητο και φυσικά μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου για τον ίδιο και την εταιρεία.

Στη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε, επίσης, η σημασία της σωστής και προνοητικής οδήγησης, που περιλαμβάνει την εκμάθηση κανόνων προνοητικής οδήγησης, κατανόηση επίδρασης εξωτερικών παραγόντων ασφαλείας και μη του οχήματος, καθώς και την οικονομική λειτουργία του οχήματος με την αποτελεσματική χρήση όλων των συστημάτων.

Εξάλλου, το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες με συρμό ειδικά διαμορφωμένο για την εκπαίδευση (40t), εφαρμογή αμυντικής οδήγησης και αποτελεσματική χρήση όλων των συστημάτων του οχήματος σε πραγματικές συνθήκες.

Την παρουσίαση του TruckTraining έκανε ο κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της Mercedes -Benz, ο οποίος κατέδειξε ότι το όφελος που προκύπτει για κάθε όχημα, όταν οδηγείται από εκπαιδευμένο οδηγό, φτάνει τα 3.150 ευρώ το χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο mbtrucktraining-gr@daimler.com.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext