Τροχοί & TIR

Creta Pathiakis

Ο στόλος της μεταφορικής του Αλέξανδρου Παθιάκη, με εξειδίκευση στην ψυγειομεταφορά, αυξάνεται διαρκώς με σύγχρονoυς τράκτορες οι οποίοι έχουν ένα κοινό όσο και εντυπωσιακό γνώρισμα. Όλοι διαθέτουν
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 10/01/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Α-R-ιστούργημα V8 από την Κρήτη. Μπάρα με προβόλια, φωτεινή επιγραφή, ανοξείδωτος γείσος και φωτάκια είναι μερικές από τις προσθήκες στην μπροστινή πλευρά του Scania.
Α-R-ιστούργημα V8 από την Κρήτη. Μπάρα με προβόλια, φωτεινή επιγραφή, ανοξείδωτος γείσος και φωτάκια είναι μερικές από τις προσθήκες στην μπροστινή πλευρά του Scania.

Ο στόλος της μεταφορικής του Αλέξανδρου Παθιάκη, με εξειδίκευση στην ψυγειομεταφορά, αυξάνεται διαρκώς με σύγχρονoυς τράκτορες οι οποίοι έχουν ένα κοινό όσο και εντυπωσιακό γνώρισμα. Όλοι διαθέτουν αερογραφίες με πρωτότυπα και φανταχτερά σχέδια, κάτι που προσθέτει ιδιαίτερη αξία στην εμφάνισή τους. Πρόσφατα, η εταιρεία καλωσόρισε στο δυναμικό της ένα Scania R για το οποίο μας είχε προϊδεάσει σχετικά ο Αλέξανδρος. Μας είχε ενημερώσει πως πρόκειται να αγοράσει ένα νέο τράκτορα, αλλά οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες και έπεφταν με το σταγονόμετρο.

Βέβαια, επειδή γνωρίζουμε ότι όλα τα αυτοκίνητά του έχουν ξεχωριστά και ενδιαφέροντα στοιχεία επάνω τους, καθώς επίσης ότι και ο ίδιος είναι λάτρης των φτιαγμένων φορτηγών, ήμασταν σίγουροι ότι και το νέο του απόκτημα θα κάνει πάλι τη διαφορά. Λίγες ημέρες αργότερα τον επισκεφθήκαμε στις καινούργιες εγκαταστάσεις της μεταφορικής του στον Ασπρόπυργο για να το θαυμάσουμε από κοντά.

Κινητή ζωγραφιά

Τελικά πέσαμε μέσα στις αρχικές μας προβλέψεις καθώς το R είναι αντάξιο των άλλων φορτηγών της εταιρείας του. Μόνο που το συγκεκριμένο έχει το κάτι παραπάνω που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό στο δρόμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στη βόλτα γνωριμίας που κάναμε γύρω από τον Ασπρόπυργο πολλοί οδηγοί φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων δεν έκρυβαν το θαυμασμό τους προς το Scania παίρνοντας θέση για να το φωτογραφίσουν.

Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου R είναι η διχρωμία στην καμπίνα του η οποία δημιουργεί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο συμπληρώνουν και αναδεικνύουν οι εκπληκτικές αερογραφίες, αριστουργήματα τέχνης και φαντασίας. Κάθε επιφάνεια έχει διαφορετικά σχέδια, με θέματα βγαλμένα από τη φύση και το ζωικό βασίλειο.

Στην πλευρά του οδηγού τρεις είναι οι φιγούρες που ξεχωρίζουν. Σε πρώτο πλάνο ένας Ινδιάνος ο οποίος κρατάει στα χέρια του ένα δόρι και είναι έτοιμος να το πετάξει μακριά, μία αρκούδα σε όρθια στάση η οποία ετοιμάζεται για επίθεση και, τέλος, στην επάνω πλευρά απεικονίζεται το κεφάλι ενός λύκου ο οποίος βρυχάται και βρίσκεται, επίσης, σε επιθετική στάση. Κοιτώντας την πλευρά του συνοδηγού το μοτίβο εξακολουθεί να σχετίζεται με τη φύση. Στην επάνω πλευρά ξεπροβάλλει το πρόσωπο μίας αρκούδας και επιπλέον απεικονίζεται ξεκάθαρα ένας Ινδιάνος με τη χαρακτηριστική ενδυμασία του και το καπέλο με τα πολλά φτερά.

Η λάμψη και η γοητεία του R ολοκληρώνεται στην πίσω όψη της καμπίνας όπου συνεχίζεται το σχέδιο της αερογραφίας. Σε πρώτο πλάνο εμφανίζεται ένας άνδρας να καθοδηγεί ένα άλογο επάνω στο οποίο κάθεται ένα μικρό παιδί. Στο α-R-ιστούργημα από την Κρήτη ο Αλέξανδρος πρόκειται να προχωρήσει και σε νέες αλλαγές οι οποίες θα εστιάζουν κυρίως στο εσωτερικό με την τοποθέτηση ποιοτικών επενδύσεων.

Ο Ινδιάνος έτοιμος να αντιμετωπίσει την αρκούδα.
PreviousNext