Στην παραγγελία 1.500 επιπλέον μονάδων του DAF XF, προχώρησε μία από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες της Ευρώπης, η Girteka Logistics, η οποία μέσα στο 2018 είχε παραλάβει 500 ακόμα τράκτορες της ολλανδικής εταιρείας.

Με αυτήν την κίνηση, η Girteka που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εδρεύει στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, ανεβάζει το στόλο της σε πάνω από 5.600 φορτηγά και 5.800 τρέιλερ, με το ανθρώπινο δυναμικό της να ανέρχεται σε περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους.

Τα DAF XF της Girteka Logistics θα εξοπλίζονται με τον κινητήρα PACCAR MX-13 των 12,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 480 ίππους ισχύος και συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο TraXon των 12 σχέσεων. Τα εν λόγω φορτηγά απαιτούν service κάθε 200.000 χλμ. και προσφέρουν υπερσύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε τα συστήματα Predictive Cruise Control και Predictive Shifting (προγνωστική ρύθμιση της ταχύτητας του οχήματος και των αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων), αλλά και την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEBS) και την προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning). Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα XF φέρουν πλήρη εξοπλισμό άνεσης για τους οδηγούς, κάτι που δεν συνηθίζεται στα φορτηγά που προορίζονται για μεγάλους στόλους.