Τροχοί & TIR

Volvo Trucks: Πιο οικονομικοί τώρα οι κινητήρες D11 και D13

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τους αναβαθμισμένους πετρελαιοκινητήρες D11 και D13 των Volvo FH, FM και FMX, οι οποίοι πλέον πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6 Step D, προσφέροντας όχι μό
Κυριακή 20/01/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες D11 και D13 προδιαγραφών Euro 6 Step D, τοποθετούνται πλέον στα Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX.
Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες D11 και D13 προδιαγραφών Euro 6 Step D, τοποθετούνται πλέον στα Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX.

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τους αναβαθμισμένους πετρελαιοκινητήρες D11 και D13 των Volvo FH, FM και FMX, οι οποίοι πλέον πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6 Step D, προσφέροντας όχι μόνο καθαρότερη αλλά και οικονομικότερη λειτουργία. Ο νέος κανονισμός Euro 6 Step D επικεντρώνεται στη συμμόρφωση των οχημάτων με τα πρότυπα εκπομπών σε κανονικές συνθήκες χρήσης.

Η Volvo Trucks, προκειμένου να επιτύχει τα πιο αυστηρά πρότυπα, τοποθέτησε νέο λογισμικό στον κινητήρα και βελτίωσε την επικάλυψη του συστήματος επεξεργασίας των καυσαερίων. Επιπλέον, ο αναβαθμισμένος κινητήρας D13 χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο λιπαντικού χαμηλού ιξώδους, VDS-5, αλλά και νέους δακτυλίους απόξεσης πετρελαίου από τα πιστόνια, που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και την εσωτερική τριβή. Έτσι, ο κινητήρας των 500 ίππων εξοικονομεί επιπλέον καύσιμο, έχοντας τον ίδιο λόγο συμπίεσης με τις εκδόσεις των 460 και 420 ίππων.

Ακόμα, το βελτιωμένο λογισμικό του κιβωτίου «I-See» χρησιμοποιεί δεδομένα από το χάρτη, προκειμένου να προβαίνει σε προεπισκόπηση της τοπογραφίας της διαδρομής, φροντίζοντας για την επιλογή της ταχύτητας, την επιτάχυνση και την πέδηση του κινητήρα. Έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί την ενέργεια από την κίνηση του φορτηγού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει βελτιωθεί με μια σειρά αναβαθμίσεων, όπως με μια νέα στρατηγική επιλογής ταχυτήτων και με την επιλεκτική επιβράδυνση, για μια πιο αποτελεσματική χρήση της λειτουργίας «I-Roll», που επιτρέπει το ρολάρισμα του οχήματος.

PreviousNext