Τροχοί & TIR

Ετοιμάζουν νέα κίνητρα για το σιδηρόδρομο

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, που επέδειξαν οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε. στην τελευταία τους συνάντηση για τις συνδυασμένες μεταφορές, καθώς συμφώνησαν όλοι στην παροχή κινήτρων υπέρ του σιδηρόδρομου
Τρίτη 15/01/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, που επέδειξαν οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε. στην τελευταία τους συνάντηση για τις συνδυασμένες μεταφορές, καθώς συμφώνησαν όλοι στην παροχή κινήτρων υπέρ του σιδηρόδρομου (ως συνήθως, θα προσθέσουμε εμείς).

Ειδικότερα, για τις εμπορευματικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων συμφωνήθηκε η παροχή κινήτρων, ώστε τα εμπορεύματα, να εκτρέπονται από τα φορτηγά και να διακινούνται με τον σιδηρόδρομο ή με πλωτά μέσα, όπου υπάρχουν (ποτάμιες φορτηγίδες).

Η παροχή κινήτρων θα περιληφθεί σε μια νέα δέσμη μέτρων για τις συνδυασμένες μεταφορές, που θα τροποποιεί τη σχετική οδηγία του 1992 (προέβλεπε μεταξύ άλλων το γνωστό, αλλά ατυχές πρόγραμμα Marco Polo) και θα ευνοεί τις διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές.

Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τα κίνητρα που θα θεσπιστούν, θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο ορισμός της συνδυασμένης μεταφοράς, δηλαδή των ελάχιστων χιλιομετρικών αποστάσεων, που θα πρέπει να εκτελούνται με τα φορτηγά π.χ. από το σιδηροδρομικό terminal ή το λιμάνι.

Στο ίδιο τεύχος #369

Α-R-ιστούργημα V8 από την Κρήτη. Μπάρα με προβόλια, φωτεινή επιγραφή, ανοξείδωτος γείσος και φωτάκια είναι μερικές από τις προσθήκες στην μπροστινή πλευρά του Scania.
Το Jeep Gladiator αποτελεί την «αγροτική» έκδοση του νέου 4θυρου Jeep Wrangler, αλλά με μακρύτερο ατσάλινο πλαίσιο τύπου σκάλας κατά 787 χλστ.
PreviousNext