Τροχοί & TIR

Σχέδιο βιωσιμότητας των ΕΛΤΑ

Το κλείσιμο 200 καταστημάτων, με ταυτόχρονη ενίσχυση υφιστάμενων και τη σταδιακή αποχώρηση μέσω κινήτρων εθελουσίας ή πρόωρης συνταξιοδότησης 1.806 εργαζομένων, εντός του 2019, και 994 σε ορίζοντα 5
Σάββατο 16/02/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το κλείσιμο 200 καταστημάτων, με ταυτόχρονη ενίσχυση υφιστάμενων και τη σταδιακή αποχώρηση μέσω κινήτρων εθελουσίας ή πρόωρης συνταξιοδότησης 1.806 εργαζομένων, εντός του 2019, και 994 σε ορίζοντα 5ετίας, περιλαμβάνει το πλάνο βιωσιμότητας των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική. Κεντρική στόχευση του πλάνου αυτού είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας του Οργανισμού, τα οποία έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της συρρίκνωσης των εσόδων από το επιστολικό ταχυδρομείο και των συσσωρευμένων οφειλών από την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας.

Η ριζική αναδιάρθρωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα αρχίσει να υλοποιείται αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης βιωσιμότητας που έχει διενεργήσει η PWC (pricewaterhousecoopers) για λογαριασμό του Οργανισμού και εκτιμάται ότι θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, θα εξορθολογήσει το κόστος λειτουργίας και θα δείξει τον οδικό χάρτη επαύξησης των εσόδων από άλλες δραστηριότητες, πλην του επιστολικού ταχυδρομείου, τομέας άλλωστε που έχει υποστεί καθίζηση παγκοσμίως.

Ακόμη, έχει αποφασισθεί η απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας των ταχυμεταφορών από τη μητρική, αφού θα δοθεί έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα και θα επέλθει έτσι περαιτέρω εκμετάλλευση του δικτύου. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στον Οργανισμό, με δυνατότητες ευρύτατης ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα, θα υπάρξει ώθηση στο κομμάτι της ενέργειας, όπου θα διευρυνθεί το δίκτυο λιανικής πώλησης, ενώ μέσω κινήτρων θα πωλούν το προϊόν των ΕΛΤΑ και οι 1.500 εποχικοί εργαζόμενοι.

PreviousNext