Τα κινεζικά φορτηγά αλλάζουν μαζί με τα ήθη της οδικής Μεταφοράς στην αχανή χώρα, βελτιώνονται συνεχώς, ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα και έρχονται ολοένα και πιο κοντά στα εκλεπτυσμένα ευρωπαϊκά γούστα–διοργανώνουμε, οδηγούμε, ψηφίζουμε και επιλέγουμε το Κινεζικό Φορτηγό της Χρονιάς 2019.

Η Κίνα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα, για θέματα πολιτικής, τεχνολογίας και εμπορίου, και μοιάζει να κινείται σε πολλούς τομείς με διπλή ταχύτητα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Τα επαγγελματικά οχήματα δεν αποτελούν εξαίρεση: αν σε ενδιαφέρει το φορτηγό, ως τεχνολογία και ως βασικός κρίκος της Μεταφοράς, η Κίνα είναι κάτι σαν θεματικό πάρκο για ενήλικες. Ετήσιες ταξινομήσεις άνω του εκατομμυρίου στα βαρέα, εκατοντάδες μάρκες σε κάθε πιθανή διαμόρφωση, σχηματίζουν ατελείωτες ουρές παντού, κι ένα τοπίο που συνδυάζει βουκολικές σκηνές με φοβερούς αυτοκινητόδρομους, και χιλιάδες ουρανοξύστες διάσπαρτους στη μέση του πουθενά, συνθέτουν ένα σκηνικό ικανό να σε κάνει να χαζεύεις την κυκλοφορία ακόμη και σε κάποιο τυχαίο ΣΕΑ.

Το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR εκπροσωπεί κάθε χρόνο τον ευρωπαϊκό ειδικό Τύπο, και την επιτροπή κρίσης για τον κορυφαίο θεσμό «Φορτηγό της Χρονιάς» (IToY) στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα, όπου και υποστηρίζει τη νεοσύστατη διαδικασία για την ανάδειξη του καλύτερου κινεζικού φορτηγού (CToY). Πρόκειται για μία συγκριτική δοκιμή, της οποίας σκοπός είναι η ανάδειξη του κορυφαίου οχήματος κινεζικής κατασκευής, και η κατάκτηση της πρωτιάς αποτελεί κορυφαία διάκριση για επαγγελματικό όχημα στη χώρα. Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή του Τ&T στην Κίνα, έχει να κάνει με την τεχνογνωσία του περιοδικού στη διοργάνωση των πιο εξειδικευμένων συγκριτικών της Ευρώπης, καθώς οι Κινέζοι συνάδελφοι θέλουν να διασφαλίσουν την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.