Τροχοί & TIR

Nikola Tre: Ζεσταίνονται οι Ευρωπαίοι

Θερμή δείχνει να είναι η υποδοχή του ευρωπαϊκού κοινού στον ηλεκτρικό τράκτορα υδρογόνου, Nikola Tre, με την αμερικάνικη εταιρεία Nikola Motor Company να δέχεται παραγγελίες ύψους σχεδόν 330 εκ. ευρ
Δευτέρα 04/02/2019 - 17:12
Κοινοποίηση στα Social Media
το Nikola Tre θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή τον προσεχή Απρίλιο στην εκδήλωση «Nikola World»
Το Nikola Tre θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή τον προσεχή Απρίλιο στην εκδήλωση «Nikola World»

Θερμή δείχνει να είναι η υποδοχή του ευρωπαϊκού κοινού στον ηλεκτρικό τράκτορα υδρογόνου, Nikola Tre, με την αμερικάνικη εταιρεία Nikola Motor Company να δέχεται παραγγελίες ύψους σχεδόν 330 εκ. ευρώ, μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την πρώτη παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού υδρογόνου, που θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε εκδόσεις 6x4 και 6x2, έχοντας ισχύ από 500 έως 1.000 ίππους.

Στο ίδιο κλίμα και η νορβηγική εταιρεία Felleskjøpet, η οποία πρόσφατα παρήγγειλε 50 μονάδες του Tre, θέλοντας να προλάβει την αυξημένη ζήτηση για το μοντέλο. Η εν λόγω εταιρεία φιλοδοξεί να μειώσει στο μισό τις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030 και υπολογίζει πως όταν αντικαταστήσει τα 50 φορτηγά ντίζελ με αυτά που λειτουργούν με υδρογόνο, θα περιορίσει κατά 15% τις ετήσιες εκπομπές CO2 του στόλου της, απαλλάσσοντας τον πλανήτη από σχεδόν 7.000 τόνους CO2 το χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το Nikola Tre θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή τον προσεχή Απρίλιο στην εκδήλωση «Nikola World» (διάβασε Τ&Τ Φεβρουαρίου, σελ. 48). Οι δοκιμές του θα ξεκινήσουν γύρω στο 2020 στη Νορβηγία και η παραγωγή του προγραμματίζεται να αρχίσει 2-3 χρόνια αργότερα. Ο τράκτορας υδρογόνου θα φέρει τεχνολογίες πλήρως αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 5), με την αυτονομία να ποικίλει -ανάλογα με την έκδοση- από τα 500 έως τα 1.200 χλμ.

 

 η νορβηγική εταιρεία Felleskjøpet, η οποία πρόσφατα παρήγγειλε 50 μονάδες του Tre, θέλοντας να προλάβει την αυξημένη ζήτηση για το μοντέλο.
PreviousNext