Τροχοί & TIR

Schmitz: Πιστοποιητικό GDP για μεταφορές φαρμάκων

Το πιστοποιητικό GDP για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων, έλαβε η Schmitz Cargobull μετά από τους ελέγχους της ΤÜV SÜD. Την πιστοποίηση του φορέα που έχει διετή διάρκεια, έλαβαν τόσο το επικαθήμενο Tra
Τρίτη 19/03/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πιστοποιητικό GDP για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων, έλαβε η Schmitz Cargobull μετά από τους ελέγχους της ΤÜV SÜD. Την πιστοποίηση του φορέα που έχει διετή διάρκεια, έλαβαν τόσο το επικαθήμενο TrailerConnect όσο και η πύλη υπηρεσιών τηλεματικής της εταιρείας.

Ως μέρος του ελέγχου, εξετάστηκαν λεπτομερώς οι ακόλουθοι τομείς: περιγραφή διασύνδεσης, αποθήκευση δεδομένων, προστασία δεδομένων, ανάλυση κινδύνου για ανάπτυξη λογισμικού / ενημερώσεις λογισμικού / προστασία δεδομένων, εγχειρίδιο λογισμικού, προδιαγραφές αισθητήρων, περιγραφή εταιρείας, έκθεση διαχείρισης 2017 και ISO 9001.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε το 2013 την «ορθή πρακτική διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση (Good Distribution Practice - GDP)» για τη διασφάλιση της ποιότητας και την προστασία από τα παραποιημένα φάρμακα. Οι κατασκευαστές, οι χονδρέμποροι φαρμάκων και οι φαρμακοποιοί πρέπει να ελέγχουν ετησίως τις διαδικασίες αυτές.

«Με το πιστοποιητικό GDP μπορούμε να διασφαλίσουμε και να τεκμηριώσουμε την ολοκληρωμένη ασφάλεια διαδικασιών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την καταγραφή των δεδομένων στο επικαθήμενο και την αποθήκευσή του έως την παρουσίασή του στην πύλη ή τη μετάδοσή του στο API (διεπαφή για τη μεταφορά δεδομένων σε συστήματα τρίτων)», εξηγεί ο Hendrik Voth, Product Manager της Cargobull Telematics.

PreviousNext