Τεύχος #371- Μάρτιος 2019

Διαβάστε αυτό το Μήνα - Τεύχος #371

Το νέο Ram Heavy Duty παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS).
Ελληνική Εταιρεία Logistics: Με Ροδόπουλο συνεχίζει το ΔΣ
το Nikola Tre θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή τον προσεχή Απρίλιο στην εκδήλωση «Nikola World»
Οι ενδιαφερόμενοι που επιυμούν να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψουν υφιστάμενη σε άλλου τύπου πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των κλιμακίων στους αυτοκινητόδρομους, ώστε κάθε Περιφέρεια να συμπληρώσει τον αριθμό ελέγχων που απαιτούνται σχετικά με τον ταχογράφο και τις ώρες εργασίας/ ανάπαυσης των οδηγών.
Αρθρωτό τρόλει της Αθήνας. Μέρος του αμαξώματος κατασκευάστηκε και συναρμολογήθηκε στην ΕΛΒΟ
Ο ΣΕΑΑ προτείνει επιδότηση 3.000€ για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα /range extender και 1.500€ για τα plug in υβριδικά αυτοκίνητα.
Ο ξεχωριστός χαρακτήρας των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης λεωφορείων και πούλμαν, που τίθεται στην υπηρεσία εκατομμυρίων επιβατών της Ε.Ε., πρέπει να αναγνωρίζεται, και για το λόγο αυτό οι διατάξεις σχετικά με τον χρόνο οδήγησης και την απόσπαση των οδηγών πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα.
Με την Απόφαση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή (από 15 Μαρτίου 2019) της ΔΑΟ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων, ICISNET, αμέσως κατά την άφιξή τους στη χώρα, στο πλησιέστερο στην είσοδο τελωνείο.
Νέες χαμηλότερες τιμές στα δίδακτρα, νέα εκπτωτικά πακέτα για τις ομαδικές εγγραφές και καινούργιες υπηρεσίες προσφέρουν οι σχολές της ΟΦΑΕ.
Χάρτης της περιοχής κοντά στο Neuenkamp της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η γέφυρα του Ρήνου Α40.
Με δύο κύριες μηχανές τύπου MAN B&W 9S50ME-C9.6 TIER II και με μια τουρμπίνα ΜΑΝ TCA66 για κάθε μηχανή, θα εξοπλίζονται τα υπό κατασκευή πλοία Ro-Ro του ομίλου Grimaldi, τα οποία θα είναι υβριδικής τεχνολογίας.
Το Isuzu Citibus των 9,5 μέτρων έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 63 ατόμων και διαθέτει τρεις πόρτες εισόδου-εξόδου επιβατών.
Οι γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε) για την οδική μεταφορά Εμπορευμάτων ή Επιβατών, θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου 2019.
«Πράσινο» της γραμμής Αθήνα – Πειραιάς, μάρκας VOLVO SB756 μοντέλο 1980, κατασκευής Σαρακάκη με αφετηρία την οδό Φιλελλήνων. Εδώ στην έκθεση Transport Show 2018.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.
Renault Clio Van
Οι επικεφαλής της Duvenbeck Logisztikai Kft. παρήγγειλαν τους τράκτορες με τις μεγαλύτερες διαθέσιμες δεξαμενές LNG (2x440 λτ.), που τους προσδίδουν αυτονομία έως και 1.100 χλμ.
Πριν από είκοσι χρόνια η BYD Europe αποτέλεσε την πρώτη θυγατρική εταιρεία της BYD εκτός Κίνας. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Isbrand Ho, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BYD Europe, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία.
Παράλληλα με τα εθνικά οφέλη, όπως τη μείωση του κόστους και την καλύτερη ανταλλαγή δεδομένων, η επικείμενη υιοθέτηση του e-CMR είναι το πρώτο βήμα της Λευκορωσίας προς τις μεταφορές που είναι απαλλαγμένες από τη «χαρτούρα».
Η Krone προγραμματίζει μέσα στα προσεχή 1,5 χρόνια, το διπλασιασμό της παραγωγής της στο εργοστάσιο του Herzlake της Γερμανίας.
To Concept Fire Truck της Rosenbauer, θα αποκτήσει ηλεκτρική γραμμή κίνησης από τη Volvo Penta.
150 νέα Kässbohrer απέκτησε πρόσφατα η ιταλική μεταφορική εταιρεία Ambrogio.
Εκτός από το Καλαί τα πλοία της P&O ταξιδεύουν καθημερινά προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και το Zeebrugge του Βελγίου.
Η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του T6, τη σειρά Τ6.1, κάνοντας αρχή με την έκδοση μεταφοράς προσωπικού, το νέο Multivan 6.1, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο.
Το Actros εξοπλίζεται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο MercedesBenz Powershift 3 το οποίο επιτυγχάνει άριστες αλλαγές τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, με γνώμονα πάντα την οικονομία.
Η τιμή του Ford Ranger Raptor στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 55.802 ευρώ και συνοδεύεται από επιπλέον προωθητικό πρόγραμμα για όσους το παραγγείλουν μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Οι κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεπτών (MirrorCam) κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους σε χωματουργικό φορτηγό στο νέο Arocs.
Μπορεί η Sisu να ισχυρίζεται πως το φορτηγό της φτιάχνεται στη Φινλανδία, ωστόσο τα ηλεκτρικά μέρη του υβριδικού συστήματος προέρχονται από τη Danfoss, ενώ η καμπίνα και ο κινητήρας πετρελαίου αγοράστηκαν από τη Daimler.
Οδηγήσαμε για αρκετά χιλιόμετρα και με υψηλές ταχύτητες σε χωματόδρομο το L200 παρατηρώντας την απουσία κραδασμών στο εσωτερικό χάρη στην καλή ηχομόνωσή του και τη συναρμογή των πλαστικών.
Το νέο Lion’s Coach είναι μεν facelift, αλλά υιοθετεί πλήθος σημαντικών διαφοροποιήσεων.
V8 power!
Από τις 75 ταξινομήσεις, οι 64 αφορούν σε λεωφορεία πάνω από 35 θέσεις, με τις πληροφορίες του περιοδικού μας να αναφέρουν ότι τα περισσότερα είναι πενηντάρια τα οποία πουλήθηκαν στους μετόχους των ΚΤΕΛ κατά κύριο λόγο, και σε λίγα τουριστικά γραφεία.
Διαβάστε περισσότερα για τον Σπύρο Θεριανό και άλλες ιστορίες στο roadstars.mercedes-benz.com
Οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στους ομιλητές, δυστυχώς όμως η συμμετοχή ήταν μικρή.
Θα υπάρξει παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο του Σάο Μπερνάντο Ντο Κάμπο της Βραζιλίας, αλλά και στο τέλος της εμπορικής διάθεσης της σειράς τρακτόρων «Cargo» (φωτό), όπως και των μικρότερων φορτηγών F-4000 και F-350.
Ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα του συνεδρίου «Solutions 6»
Το ηλεκτρολογείο Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ θα το βρείτε στο 4,5ο  χλμ. Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου.
Φίλοι και πελάτες ήρθαν στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του καταστήματος.
Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν τις εκπομπές CO2 των οχημάτων που κατασκευάζουν κατά 15% μέχρι το 2025 και 30% έως το 2030.
Προεξάρχον χαρακτηριστικό του φορτηγού της HELLA αποτελούν οι λαμπτήρες «Shapeline», οι οποίοι διατίθενται σε δύο εκδόσεις, τις Tech και Style, και προσδίδουν στο όχημα μια μοναδική εμφάνιση
Περισσότερες μεταφορές κρέατος, αντί μεταφορών ζώντων ζώων
Το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης Αφοί Ντελόπουλοι στην καθιερωμένη-ετήσια-κοπής της βασιλόπιτας.
«Προτεραιότητα για εμάς είναι να αυξήσουμε των αριθμό των οχημάτων μας», αναφέρει ο Σωτήρης Λούκας, γενικός διευθυντής της εταιρείας.
Ο οδηγός του Unimog U423 του δήμου Ωραιοκάστρου έδωσε πραγματική μάχη με τα χιόνια για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Το ΜΑΝ των αδερφών Κάλλη.
Το πρωτότυπο Ford Transit, εκτός από τα δέματα μεταφέρει και ποδήλατα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην τελική διανομή-παράδοση (last-mile delivery) των προϊόντων.
Το προσωπικό της εταιρείας με φόντο οχήματά της.
Nτεμπούτο στην έκθεση Bauma 2019 θα κάνει o γερανός γάντζου MEILLER RS26, ο οποίος έχει ανυψωτική ικανότητα 26 τόνων, απόβαρο μειωμένο κατά 850 κιλά σε σύγκριση με το προκάτοχο μοντέλο και διπλάσια ταχύτητα εργασίας.
Στο Rüsselsheim της Γερμανίας, τη «γενέτειρα» της Opel, θα εγκατασταθούν μέχρι το 2020 περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Ένα υβριδικό Scania που φορτίζει στην πρίζα (plug-in hybrid), σε συνεργασία με την εταιρεία logistics HAVI, έχει αναλάβει την τροφοδοσία έξι καταστημάτων McDonald’s που βρίσκονται στη Στοκχόλμη.
Στην έκθεση Bauma 2019 (8-14 Απριλίου) του Μονάχου, θα κάνουν ντεμπούτο τα αναβαθμισμένα Komatsu HD465-8 και HD605-8.
Αρχικά, στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου θα προσφέρεται το ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό BYD T6 που έχει μικτό βάρος 7,5 τόνων.
Στον ηλεκτρικό άξονα AxTrax AVE της ZF, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «EBUS 2019» στην κατηγορία «Drives for Battery Buses».
Το Jest Electric στο περίπτερο της MIETSEL στην έκθεση Transport Show 2018 της Αθήνας.
προβλέπεται η βιντεοσκόπηση των εξεταζόμενων και η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος.
Ασταμάτητη η ΜΑΝ στα χωματουργικά
Video URL