Γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα των εργασιών του, το ηλεκτρολογείο «Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ» από τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια -μεταξύ άλλων- και στην κατασκευή παντός τύπου εφαρμογών φωτισμού LED.

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους του ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ, το οποίο εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (4,5ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου) και ασχολείται αποκλειστικά με τα επαγγελματικά οχήματα, από τα βαν των 3,5 τόνων μέχρι τα βαρέα φορτηγά. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία ανταλλακτικών, στην ψύξη – θέρμανση, αλλά και στις κατασκευές παντός τύπου LED.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Δημήτρη Κοσμίδη, ο οποίος είχε την καλοσύνη να περάσει από το ηλεκτρολογείο ειδικά για το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR, προκειμένου να έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, μας οδήγησε πίσω στο μακρινό 1965, όταν και ξεκίνησε τη δουλειά μαζί με τον αδελφό του. Ο κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος για 25 χρόνια διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου ηλεκτρολόγων, το 1997 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση, την οποία και μεταβίβασε 11 χρόνια μετά στα παιδιά του, το Στέφανο και τη Βασιλική Κοσμίδη. Αυτή τη στιγμή, η οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί προσωπικό 10 ατόμων. «Μια καλή ομάδα, με καλούς τεχνίτες που είναι και πολύ καλά παιδιά», έσπευσε να τονίσει η κα. Βασιλική Κοσμίδη, γεμάτη υπερηφάνεια για τους συνεργάτες της.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Μαρτίου (371) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.