Τροχοί & TIR

Στο ηλεκτρολογείο του Κοσμίδη

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους του ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ, το οποίο εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (4,5ο χλμ. Θεσσα
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Δευτέρα 04/03/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ηλεκτρολογείο Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ θα το βρείτε στο 4,5ο  χλμ. Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου.
Το ηλεκτρολογείο Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ θα το βρείτε στο 4,5ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου.

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους του ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων Κοσμίδης Στέφανος & ΣΙΑ ΟΕ, το οποίο εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (4,5ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου) και ασχολείται αποκλειστικά με τα επαγγελματικά οχήματα, από τα βαν των 3,5 τόνων μέχρι τα βαρέα φορτηγά. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία ανταλλακτικών, στην ψύξη – θέρμανση, αλλά και στις κατασκευές παντός τύπου LED.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Δημήτρη Κοσμίδη, ο οποίος είχε την καλοσύνη να περάσει από το ηλεκτρολογείο ειδικά για το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR, προκειμένου να έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, μας οδήγησε πίσω στο μακρινό 1965, όταν και ξεκίνησε τη δουλειά μαζί με τον αδελφό του. Ο κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος για 25 χρόνια διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου ηλεκτρολόγων, το 1997 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση, την οποία και μεταβίβασε 11 χρόνια μετά στα παιδιά του, το Στέφανο και τη Βασιλική Κοσμίδη. Αυτή τη στιγμή, η οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί προσωπικό 10 ατόμων. «Μια καλή ομάδα, με καλούς τεχνίτες που είναι και πολύ καλά παιδιά», έσπευσε να τονίσει η κα. Βασιλική Κοσμίδη, γεμάτη υπερηφάνεια για τους συνεργάτες της.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πίστωση»

«Παρόλο που όπως βλέπετε έχουμε πολλή δουλειά, δίνουμε αγώνα για να βγει ο μήνας. Το βασικό πρόβλημα είναι η πίστωση, ενώ σημαντικό ζήτημα είναι και τα πολλά έξοδα», μας αποκαλύπτει ο κ. Δημήτρης Κοσμίδης, καθώς μας εξιστορεί παράλληλα τη ζημιά ύψους 40.000 ευρώ που υπέστη το 2017, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο ηλεκτρολογείο.

Παρόλες τις δυσκολίες στο εισπρακτικό κομμάτι, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στο γεγονός πως το φορτηγό δεν πάει γενικώς καλά, ο κ. Κοσμίδης έσπευσε να συμπληρώσει: «Τα χρήματα που βγαίνουν, μπαίνουν πίσω στο μαγαζί. Δεν γίνεται αλλιώς». Παρά τις δυσκολίες «δεν μειώσαμε το προσωπικό μας, ούτε τους μισθούς, το αντίθετο μάλιστα», συμπλήρωσε ο κ. Δημήτρης Κοσμίδης.

Στη συνέχεια, η κουβέντα μας οδηγήθηκε στο μέλλον, στις προοπτικές αλλά και τις δυσκολίες που αυτό επιφυλάσσει. Συζητώντας για το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης, ο κ. Στέφανος Κοσμίδης ξεκαθάρισε πως «πρέπει να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια, το θέμα ακόμα το ελέγχουν πλήρως οι αυτοκινητοβιομηχανίες» και παράλληλα τόνισε: «Θα ακολουθήσουμε την αγορά, αλλιώς θα μείνουμε πίσω. Με σεμινάρια και διαγνωστικά προσπαθούμε ήδη να προλάβουμε την τεχνολογία».

Κατασκευάζοντας LED παντός τύπου

Μπορεί το service να είναι αυτό που έχει καθιερώσει την εταιρεία στην αγορά, ωστόσο -όπως προείπαμε- η δράση της δεν περιορίζεται εκεί.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην έμφαση που έχει δοθεί τελευταία στις κατασκευές φωτισμού τεχνολογίας LED, με το ηλεκτρολογείο να παράγει πολλά προϊόντα κατά αποκλειστικότητα, όπως τα διακοσμητικά σήματα LED για φορτηγά των Scania, Volvo, MAN, DAF κ.α.

Εμπνευστής της δημιουργίας και της κατασκευής των LED ήταν ο -εδώ και 20 χρόνια τεχνίτης της εταιρείας- κ. Νίκος Κλήμης. «Τα LED επιλέγονται για αισθητική αναβάθμιση, περισσότερο στα οχήματα των ιδιωτών αυτοκινητιστών και λιγότερο στα φορτηγά των εταιρικών στόλων», δήλωσε σχετικά ο κ. Στέφανος Κοσμίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την εμπορική κίνηση των εν λόγω προϊόντων, τα οποία σημειώνεται πως η εταιρεία τα κατασκευάζει εξαρχής μόνη της, από τις ηλεκτρονικές πλακέτες μέχρι και το τελικό προϊόν.

Βλέπουμε δηλαδή, ότι μια ιστορική στο χώρο επιχείρηση, με γνώσεις και εφευρετικό πνεύμα, πέτυχε να ακολουθήσει τις σύγχρονες τάσεις στις αισθητικές βελτιώσεις των φορτηγών, συνεχίζοντας παράλληλα να εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες της στο ηλεκτρολογικό σέρβις και στα ανταλλακτικά.

Έτσι, παρά τα προβλήματα της αγοράς, η δική μας άποψη είναι ότι το ηλεκτρολογείο Κοσμίδη έχει τη δυναμική να προχωρήσει μπροστά με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext