Η Ford Motor Ελλάς παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο Ford Ranger Raptor, σε μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της Ford Car Center και θα ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 1-2 Μαρτίου, στο κτήριο της εταιρείας Βροχίδης – Χατζής Α.Ε.

Η εμπορική διάθεση του κορυφαίου pick-up μοντέλου της «μπλε οβάλ» εταιρείας, θα ξεκινήσει στη χώρα μας στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού. «Έρχεται για να κυριαρχήσει εντός και εκτός δρόμων, μα περισσότερο για να δώσει στον ιδιοκτήτη του το αίσθημα της υπεροχής», ανέφερε ο κ. Νίκος Νοταράς, διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς, στο περιθώριο της πρώτης παρουσίασης του Ranger Raptor, αποκαλώντας το «δεινόσαυρο» λόγω των εξαιρετικά μεγάλων δυνατοτήτων του στην υπέρβαση εμποδίων, στην υψηλή ελκτική του δύναμη και στα τεράστια αποθέματα ροπής που φτάνουν τα 500 Νm, πλήρως εκμεταλλεύσιμα από το 10άρι αυτόματο σασμάν, με το οποίο η Ευρώπη περνάει στα κορυφαία αμερικάνικα στάνταρ στον τομέα της μετάδοσης.

Ένα σασμάν που αποτελεί «δάνειο» από το αμερικάνικο Ford F-150 Raptor, μέσω του οποίου χτίστηκε το όνομα «Raptor» στις διεθνείς αγορές. Υπεύθυνη για την εξέλιξη του μοντέλου είναι η Ford Performance, ο διευθυντής της οποίας στην Ευρώπη, Leo Roeks, μας υπόσχεται πως «θα ξεχάσουμε ό,τι νομίζουμε πως γνωρίζουμε για τα pick-up».

Κάτω από το επιβλητικό καπό του Ranger Raptor βρίσκεται ο 2λιτρος bi-turbo πετρελαιοκινητήρας της γενιάς EcoBlue, ο οποίος αποδίδει ισχύ 213 ίππων και ροπή 500 Nm. Για καλύτερη απόκριση, στις χαμηλές στροφές το μικρό (υψηλής πίεσης) τούρμπο και το μεγάλο (χαμηλής πίεσης) δουλεύουν μαζί, ενώ στις υψηλές στροφές λειτουργεί μόνο το δεύτερο. Όλη αυτή τη δύναμη αναλαμβάνει να περάσει στο δρόμο το νέο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, το οποίο κάνει ντεμπούτο και στις πρόσφατα ανανεωμένες «απλές» εκδόσεις του Ford Ranger, το οποίο υπενθυμίζεται πως αποτέλεσε και το 2018, το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία του

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Μαρτίου (371) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.