Τροχοί & TIR

Τώρα και ηλεκτρικά φορτηγά BYD

Η γνωστή για τα ηλεκτρικά της λεωφορεία BYD, παρουσίασε πρόσφατα σε εκδήλωση στη Μούρθια της Ισπανίας, τρία πλήρως ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα, με τα οποία η κινέζικη μάρκα θα κάνει ντεμπούτ
Δευτέρα 18/03/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αρχικά, στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου θα προσφέρεται το ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό BYD T6 που έχει μικτό βάρος 7,5 τόνων.
Αρχικά, στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου θα προσφέρεται το ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό BYD T6 που έχει μικτό βάρος 7,5 τόνων.

Η γνωστή για τα ηλεκτρικά της λεωφορεία BYD, παρουσίασε πρόσφατα σε εκδήλωση στη Μούρθια της Ισπανίας, τρία πλήρως ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα, με τα οποία η κινέζικη μάρκα θα κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη, καθώς σε άλλες αγορές όπως αυτές των Η.Π.Α. και της Κίνας, διατίθενται ήδη αρκετά ηλεκτρικά φορτηγά της BYD.

Αρχικά, στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου θα προσφέρεται το ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό BYD T6 που έχει μικτό βάρος 7,5 τόνων, αλλά και το κινούμενο από μπαταρίες φορτηγό τρακτορεύσεων, Q1M Yard Tractor, το οποίο εμφανίζει μικτό βάρος συρμού 46 τόνων και προορίζεται για χρήση σε λιμάνια, αεροδρόμια και κέντρα διανομών.

Παράλληλα, ντεμπούτο στην Ευρώπη θα κάνει και το μηδενικών ρύπων βαν, BYD T3, με τους υπευθύνους της εταιρείας να τονίζουν πως τα εν λόγω τρία μοντέλα αποτελούν τα πρώτα από μια πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων –ελαφρών και βαρέων– επαγγελματικών οχημάτων που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Η BYD ίδρυσε το ευρωπαϊκό τμήμα ηλεκτρικών φορτηγών το 2018 και έκτοτε δοκιμάζει δύο από τα πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ισπανία επιλέχθηκε ως η πρώτη πιλοτική αγορά. Η πρεμιέρα των ηλεκτροκίνητων φορτηγών BYD σηματοδοτεί το λανσάρισμά τους στην Ευρώπη. Άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα», είπε σχετικά ο κ. Javier Contijoch, αντιπρόεδρος πωλήσεων της BYD Europe. Σημειώνεται, τέλος, πως το «παρών» στην παρουσίαση επί ισπανικού εδάφους, έδωσε και το ήδη γνωστό ηλεκτρικό περονοφόρο όχημα της μάρκας.

PreviousNext