Τροχοί & TIR

Οι αερόσακοι «κουρτίνας» της Scania

Τα νέας γενιάς φορτηγά της Scania εξοπλίζονται με πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, οι οποίοι τοποθετούνται στον ουρανό της καμπίνας πάνω από τις πόρτες και προστατεύουν τον οδηγό και τους επιβ
Τρίτη 16/04/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Προηγμένα συστήματα με αισθητήρες καθορίζουν πότε και εάν οι πλευρικοί αερόσακοι κουρτίνας -αλλά και οποιοιδήποτε άλλοι αερόσακοι- πρέπει να αναπτυχθούν.
Προηγμένα συστήματα με αισθητήρες καθορίζουν πότε και εάν οι πλευρικοί αερόσακοι κουρτίνας -αλλά και οποιοιδήποτε άλλοι αερόσακοι- πρέπει να αναπτυχθούν.

Τα νέας γενιάς φορτηγά της Scania εξοπλίζονται με πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, οι οποίοι τοποθετούνται στον ουρανό της καμπίνας πάνω από τις πόρτες και προστατεύουν τον οδηγό και τους επιβάτες, κατά την περίπτωση ανατροπής του οχήματος.

«Ο αερόσακος κουρτίνας -ειδικά όταν συνδυάζεται με τον αερόσακο τιμονιού και τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας- εξασφαλίζει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε ένα από τα νέα φορτηγά της Scania, με πολύ λιγότερο σοβαρές συνέπειες από ότι θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλο φορτηγό», δήλωσε σχετικά ο Christofer Karlsson, ο οποίος ήταν είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του συστήματος ασφαλείας σύγκρουσης της Scania.

Σημειώνεται, πως προηγμένα συστήματα με αισθητήρες καθορίζουν πότε και εάν οι πλευρικοί αερόσακοι κουρτίνας -αλλά και οποιοιδήποτε άλλοι αερόσακοι- πρέπει να αναπτυχθούν. Φυσικά, όταν ανοίξουν, οι αερόσακοι φουσκώνουν στιγμιαία.

PreviousNext