Τροχοί & TIR

Holland – Greek Style

Holland Style will never die. Ένα μότο που συχνά λέγεται από τους φίλους του Truck tuning και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Ανέκαθεν, οι Ολλανδοί φημίζονταν για το γούστο και το μεράκι τους στα φορ
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 12/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα τρία τρακτόρια με φόντο τη Θεσσαλονίκη.
Τα τρία τρακτόρια με φόντο τη Θεσσαλονίκη.

Holland Style will never die. Ένα μότο που συχνά λέγεται από τους φίλους του Truck tuning και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Ανέκαθεν, οι Ολλανδοί φημίζονταν για το γούστο και το μεράκι τους στα φορτηγά και διαρκώς μας εντυπωσιάζουν με νέα –πενάτα– εργαλεία. Ό,τι και να πιάσουν στα χέρια τους, το μετατρέπουν σε χρυσό! Προσεγμένες βελτιώσεις, ντυμένες καμπίνες, αερογραφίες και ανοξείδωτα, συνδυάζονται υπέροχα και δημιουργούν το ιδανικό φορτηγό.

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ.Φ. Κώστας Μυλωνάς τα κανόνισε για μια ακόμη φορά όλα άψογα. Σε ένα καταπράσινο σημείο, δίπλα από τη θάλασσα, με φόντο τη Θεσσαλονίκη ήταν στημένα τρία υπέροχα φορτηγά. Δύο ολλανδικά DAF XF και ένα Volvo FH ελληνικό.

Polar Express

Θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση με το XF του γηραιότερου της παρέας, του Willem Van Leeuwer, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μικρή του Πριγκίπισσα όπως την αποκαλεί, την κόρη του Michella. Πρόκειται για το μοντέλο 105 με αρκετές βελτιώσεις στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά της καμπίνας. Εστιάζουμε κυρίως στον σκούρο μπλε χρωματισμό του τον οποίο διατρέχουν ρίγες θαλασσί χρώματος. Το μάτι μας πέφτει στις αερογραφίες όπου απεικονίζεται η κόρη του σε διαφορετική ηλικία. Στα πλαϊνά σπόιλερ της καμπίνας τα σχέδια της αερογραφίας είναι εμπνευσμένα από τη φύση, με θάλασσα, πολικές αρκούδες και δελφίνια. Αναμφίβολα, σημείο υπεροχής αποτελεί το εσωτερικό του με τις λευκές και μπλε επενδύσεις του και σίγουρα εντυπωσιάζει η επιλογή οι αερογραφίες να συνεχίζονται και μέσα στην καμπίνα.

Go in Style

Ο νεότερος Νταφάκιας της παρέας είναι ο Michel Brugman, με το XF 105 Euro 6. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο Ολλανδοί είναι οδηγοί στα φορτηγά και όχι ιδιοκτήτες, τα οποία ανήκουν σε εταιρείες. Όπως μας δήλωσαν, τα αξεσουάρ τα πληρώνουν οι ίδιοι, ωστόσο, δεν τους απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα φορτηγά να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Σχετικά με το DAF που οδηγεί ο Michel, το βλέμμα μας πέφτει κατευθείαν επάνω στον εντυπωσιακό χρωματισμό του, με το μπλε χρώμα και τις πινελιές μαύρου και λευκού στη μάσκα του. Ο τράκτορας δεν έχει «φορτωθεί» ιδιαίτερα, ωστόσο, τα πλαϊνά βαμμένα σπόιλερ, οι ζάντες αλουμινίου και τα τενόρια χαρίζουν πρόσθετη ομορφιά. Ένα αυτοκόλλητο απαγορεύει την πρόσβαση στο εσωτερικό με τα παπούτσια και έχει απόλυτο δίκιο, καθώς, έχει πλέον μετατραπεί σε πολυτελές σαλόνι. Οι επενδύσεις μαύρου και πορτοκαλί χρώματος σε συνδυασμό με τους κρυφούς φωτισμούς, έκαναν την Super Space Cab να μοιάζει με σουίτα ξενοδοχείου πέντε αστέρων!

Ο Σουηδός της παρέας

Ο στόλος του Κώστα Μυλωνά συνεχώς αυξάνει και σε αυτόν προστίθενται καινούργια φορτηγά Volvo αλλά και Renault. Ναυαρχίδα του στόλου παραμένει το γνωστό μουράτο NH το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν όχι μόνο της εταιρείας του αλλά και όλης της Μακεδονίας. Αυτό που μας αρέσει στα αυτοκίνητά του είναι ότι παρόλο που είναι απλά στην εμφάνισή τους, είναι όμορφα και δεν περνάνε από πουθενά απαρατήρητα. Με λίγα αξεσουάρ ο Κώστας έχει καταφέρει το απόλυτο, να έχουν τη δική τους, ξεχωριστή ταυτότητα. Βέβαια, στην επιτυχία αυτή σημαντικό μερίδιο έχει και η ομάδα των οδηγών του, οι οποίοι σέβονται και εκτιμούν τα φορτηγά της επιχείρησης, σαν δικά τους. Στο όχημα της παρουσίασης ο Κώστας με τον οδηγό του FH Νίκο Μονομάχο επικεντρώθηκαν κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση του τράκτορα και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει πλήρως.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext