Τροχοί & TIR

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αφοί Ιωάννου - Συνέπεια και αξιοπιστία στη μεταφορά

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στο χώρο της εθνικής μεταφοράς, διευρυμένο πελατολόγιο και με στόλο δέκα οχημάτων, η μεταφορική Αφοί Ιωάννου εγγυάται τη συνέπεια και την αξιοπιστία στη δουλειά της. Οι ιδι
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 09/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο 45ο  χλμ. της Ιόνιας οδού, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην έξοδο του Αγρινίου.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο 45ο χλμ. της Ιόνιας οδού, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην έξοδο του Αγρινίου.

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στο χώρο της εθνικής μεταφοράς, διευρυμένο πελατολόγιο και με στόλο δέκα οχημάτων, η μεταφορική Αφοί Ιωάννου εγγυάται τη συνέπεια και την αξιοπιστία στη δουλειά της.

Οι ιδιοκτήτες της με καθημερινή προσωπική εργασία, μεράκι και αγάπη για το επάγγελμα, καταφέρνουν να διατηρούν, παρά τις δυσκολίες της εποχής, μια υγιή επιχείρηση. Θα τους συναντήσουμε στις εγκαταστάσεις τους στο Αιτωλικό και με την Ελένη Ιωάννου, κόρη ενός εκ των συνιδιοκτητών και υπάλληλος της εταιρείας, θα συζητήσουμε για την εταιρεία και την εθνική μεταφορά.

T&T: Δώστε μας ένα σύντομο ιστορικό της εταιρείας σας

Ε.Ι.: Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1996 από τα αδέρφια Βασίλειο, Κωνσταντίνο και Ιωάννη Ιωάννου. Η σημερινή της μορφή είναι ατομική επιχείρηση. Παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες που διακρίνονται για την αμεσότητα, την έγκαιρη ανταπόκριση, την ταχύτητα και τη συνεπή παράδοση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει κάθε φορά.

T&T: Πόσα οχήματα διαθέτει ο στόλος σας;

Ε.Ι.: Ο στόλος μας αποτελείται από οκτώ τράκτορες και δύο συρόμενα. Τα επτά φορτηγά μας είναι μάρκας Volvo και τα τρία Scania. Επίσης, έχουμε δεκαπέντε επικαθήμενες νταλίκες, κουρτίνες, μουσαμάδες, ανατροπές, για την κάλυψη διάφορων μεταφορικών αναγκών.

T&T: Έχετε συνεργαζόμενα φορτηγά;

Ε.Ι.: Έχουμε ορισμένους μόνιμους συνεργάτες στους οποίους εξασφαλίζουμε μεταφορικό έργο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όταν η δουλειά μας ανεβαίνει σημαντικά τότε έχουμε και έκτακτες συνεργασίες.

T&T: Τι εγκαταστάσεις διαθέτει η επιχείρησή σας;

Ε.Ι.: Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στο 45ο χλμ. της Ιόνιας οδού, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην έξοδο του Αγρινίου. Διαθέτουμε φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης για τα φορτηγά μας, πλυντήριο και αποθήκη. Πρόσφατα τοποθετήσαμε δεξαμενές πετρελαίου για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων μας.

T&T: Τι εμπορεύματα μεταφέρετε;

Ε.Ι.: Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς μας αφορά συμπαγή φορτία. Ένα μικρότερο μέρος αφορά διάφορα. Η βασική μας γραμμή είναι προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο, στέλνουμε φορτηγά μας σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Οι παραδόσεις γίνονται σε καθημερινή βάση, με 24ωρη εξυπηρέτηση. Να προσθέσω, ότι πραγματοποιούμε και μεταφορές εμπορευμάτων που χρήζουν ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και προσοχής. Σε αυτά περιλαμβάνονται ιατρικά μηχανήματα, φάρμακα, χρηματοκιβώτια, συνεδριακό υλικό και αρχείο, περιβαλλοντικός εξοπλισμός και φωτοβολταϊκά συστήματα.

T&T: Πόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;

Ε.Ι.: Η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών που επικρατεί στη χώρα μας, επηρέασε και τη δική μας επιχείρηση σε μεγάλο βαθμό. Γενικότερα παρατηρούμε μία σημαντική μείωση της δραστηριότητας στον ευρύτερο κλάδο των μεταφορών και των Logistics. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεταφερόμενου όγκου.

T&T: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προβλήματα της εθνικής μεταφοράς;

Ε.Ι.: Στην εθνική μεταφορά δυστυχώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Για κάποια από αυτά ευθύνεται το κράτος και για κάποια άλλα εμείς οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές. Σε καθημερινή βάση ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι η υψηλή τιμή του πετρελαίου. Είναι ένα σημαντικό κόστος για όλους μας. Επίσης, οι τιμές των διοδίων έχουν αυξηθεί σημαντικά, και το κόστος είτε προς την Αθήνα, είτε προς τη Θεσσαλονίκη είναι δυσβάστακτο. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η μη θεώρηση της φορτωτικής από τις Δ.Ο.Υ. Ακόμη, η υψηλή φορολογία και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για όλους μας. Επίσης, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από συναδέλφους καθώς και από αλλοδαπά αυτοκίνητα μάς δημιουργούν περαιτέρω δυσκολίες. Το μόνο που ζητούμε είναι εντατικοποίηση των ελέγχων.

T&T: Ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας σας;

Ε.Ι.: Έχουμε θέσει κάποιους στόχους για το μέλλον της εταιρείας μας και πιστεύουμε πως σύντομα θα αρχίσουμε να τους υλοποιούμε. Σε πρώτη φάση θέλουμε να επεκτείνουμε τις αποθήκες μας ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Logistics. Στο καθαρά διοικητικό κομμάτι θα προχωρήσουμε σε οργανωμένη μηχανογράφηση. Να αναφέρουμε επίσης, ότι πρόκειται να ξεκινήσει και η ανανέωση του στόλου μας με πιο σύγχρονα φορτηγά.

T&T: Πόσο σας έχει βοηθήσει η κατασκευή της Εγνατίας και Ιόνιας οδού;

Ε.Ι.: Θεωρούμε ότι είναι δύο έργα πνοής για την περιοχή μας. Η κατασκευή των δύο σύγχρονων αυτοκινητόδρομων μάς έχει βοηθήσει σημαντικά στα δρομολόγιά μας, τόσο από άποψη χρόνου όσο και ασφάλειας. Ωστόσο, το μοναδικό αρνητικό στοιχείο παραμένει το υψηλό κόστος των διοδίων, κυρίως στην Ιόνια οδό.

T&T: Πώς βλέπετε το μέλλον της μεταφοράς στη χώρα μας;

Ε.Ι.: Γενικότερα είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι και πιστεύουμε ότι προοπτικές και θετικές εξελίξεις για το χώρο της μεταφοράς πάντα θα υπάρχουν. Βέβαια, για να επιτευχθούν αυτά θα πρέπει να ανακάμψουμε από την οικονομική κρίση και να επέλθει σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα.

PreviousNext