Τροχοί & TIR

Retrofit συστήματα Knorr-Bremse

«ProFleet Assist+» ονομάζεται το retrofit σύστημα υποβοήθησης του οδηγού όταν αυτός επιχειρεί να στρίψει με το όχημά του. Εξελίχθηκε από την Knorr-Bremse TruckServices, την εταιρεία της Knorr-Bremse
Πέμπτη 11/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«ProFleet Assist+» ονομάζεται το retrofit σύστημα υποβοήθησης του οδηγού όταν αυτός επιχειρεί να στρίψει με το όχημά του.

Εξελίχθηκε από την Knorr-Bremse TruckServices, την εταιρεία της Knorr-Bremse Commercial Vehicles Systems που ασχολείται με την aftermarket αγορά, από κοινού με την Mobileye, μια εταιρεία τεχνολογίας που ανήκει στην Intel και ειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και αποφυγής οδικών ατυχημάτων. Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο από το προσεχές φθινόπωρο και θα μπορεί να τοποθετηθεί σε παλαιότερα βαρέα οχήματα που κυκλοφορούν ήδη στο δρόμο.

Το εν λόγω σύστημα υποστήριξης του οδηγού προσφέρει χαρακτηριστικά, όπως η προειδοποίηση για την αναχώρηση από τη λωρίδα (lane departure warning), η παρακολούθηση-προειδοποίηση της εμπρόσθιας κυκλοφορίας και η προειδοποίηση σύγκρουσης (forward collision warning), καθώς και ένα σύστημα υποβοήθησης που ειδοποιεί τον οδηγό όταν στρίβει, για την παρουσία άλλων χρηστών του δρόμου στο τυφλό σημείο του οχήματός του. Αποτελείται από κάμερες που είναι τοποθετημένες στο όχημα (Vision Sensor) και έναν «έξυπνο» υπολογισμό δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες που εξέλιξαν το σύστημα ProFleet Assist+, παρέχει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα από άλλες λύσεις υπερήχων ή ραντάρ, καθώς αποφεύγονται οι λανθασμένες προειδοποιήσεις. Σημειώνεται πως έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ως σύστημα προειδοποίησης και δεν παρεμβαίνει ενεργά στον έλεγχο των οχημάτων, γεγονός που απλουστεύει την retrofit τοποθέτησή του, ενώ θα διατίθεται και χωρίς τη λειτουργία υποβοήθησης στριψίματος, διατηρώντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

PreviousNext