Τροχοί & TIR

Με φωτοβολταϊκά τα ΜΑΝ της DHL

Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 5%, υπόσχονται τα 15 φορτηγά διανομών ΜΑΝ των 12 τόνων που απέκτησε πρόσφατα η DHL Freight, καθώς έχουν τοποθετημένα στην οροφή τους ηλιακά πάνελ, τα οποί
Τρίτη 16/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 5%, υπόσχονται τα 15 φορτηγά διανομών ΜΑΝ των 12 τόνων που απέκτησε πρόσφατα η DHL Freight, καθώς έχουν τοποθετημένα στην οροφή τους ηλιακά πάνελ, τα οποία κατασκεύασε η θυγατρική start-up εταιρεία της DHL, TRAILAR.

Πρόκειται για λεπτές και εύκαμπτες φωτοβολταϊκές μονάδες που συνδέονται με την μπαταρία του οχήματος και τροφοδοτούν με ενέργεια δευτερεύουσες λειτουργίες των οχημάτων, όπως ο κλιματισμός της καμπίνας και το άνοιγμα - κλείσιμο της πίσω ηλεκτρικής ράμπας. Η αγορά των εν λόγω φορτηγών εντάσσεται στο πρόγραμμα «GoGreen» της DHL και σύμφωνα με την TRAILAR η λειτουργία του κάθε ηλιακού πάνελ μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση μέχρι και 4 τόνων CO2 ετησίως ανά φορτηγό.

Σημειώνεται, πως συνολικά η DHL απέκτησε 30 νέα φορτηγά ΜΑΝ, τα οποία εξοπλίζονται με τα τελευταία συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

PreviousNext