Μπαίνοντας με τη Mercedes-Benz X-Class 250d 4MATIC Rock Edition στα χωράφια του θεσσαλικού κάμπου οι ερωτήσεις από τους αγρότες και άλλους εν δυνάμει αγοραστές πέφτουν βροχή.

Ταιριάζει στη δουλειά μας; Πώς συμπεριφέρεται σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές; Ποιά είναι τα πλεονεκτήματά της; Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε στη συνέχεια του κειμένου, προσπαθώντας παράλληλα να εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες της.

Για το λόγο αυτό οδηγούμε το pick-up της Mercedes-Benz από την Αθήνα στη Λάρισα, φορτώνοντας τον εξοπλισμό της εταιρείας χωματουργικών Γεωργίου και Κωνσταντίνου Πούσια. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε μέχρι τη λίμνη Βεγορίτιδα και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν καταγράφοντας συνολικά 1.838 χιλιόμετρα, μέχρι την επιστροφή της στην Αθήνα. Το γερμανικό pick up εκτός από Rock στυλ και εμφάνιση, διαθέτει πολλά στοιχεία που το μετατρέπουν σε θηρίο εντός και εκτός δρόμου. Ανακαλύψτε την μαζί μας…

Ξεκούραστη στο δρόμο

Η X-Class σε προκαλεί να δοκιμάσεις ανά πάσα στιγμή τα όριά της ανακαλύπτοντας τις τρομερές δυνατότητές της. Είναι γρήγορη στο δρόμο και αυτό το αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνει άμεσα υψηλές ταχύτητες. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 11,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα. Το σημείο υπεροχής της, το οποίο και πρόκειται να ενθουσιάσει τον οδηγό της, είναι η ικανότητά της να ανεβάζει γρήγορα τη μέση ωριαία ταχύτητα, όταν βρίσκεται εν κινήσει. Οδηγούμε στην ε.ο Τιθορέας - Μπράλου, κινούμαστε με 75 χλμ./ώρα και το κιβώτιο έχει επιλεγμένη την έκτη σχέση στο κιβώτιο. Απομακρύνουμε το πόδι μας από το γκάζι και οι στροφές πέφτουν στις 1.100. Πιέζουμε απότομα το γκάζι, το κιβώτιο κατεβάζει δύο σχέσεις και μέσα σε έξι δευτερόλεπτα φτάνει τα 128 χλμ./ώρα.

Παράλληλα οι αλλαγές που επιτυγχάνει το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων είναι ομαλές και δεν παρατηρείται η  παραμικρή διακοπή ισχύος. Γενικότερα, το αμάξι προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στις προσπεράσεις, κάτι που πρόκειται να εκτιμήσει ο οδηγός του στην επαρχιακή οδό. 0 2.3 λίτρων, τετρακύλινδρος κινητήρας του αποδίδει 190 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 450 Nm από τις 1.500 – 2.500 σ.α.λ.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχους Ιουλίου (375) του Τ&Τ που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.