Τροχοί & TIR

Ακόμη ένας μήνας για προγράμματα ΕΣΠΑ

Η βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών ΚΤΕΛ μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π
Τετάρτη 11/09/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών ΚΤΕΛ μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση, είναι μέσα από το ΕΣΠΑ, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και εν γένει από τους μηχανισμούς του υπουργείου, να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους επιβάτες και να εξασφαλίσει πολύ καλύτερες συνθήκες συγκοινωνιών, έτσι ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει και στο μέλλον υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι σχεδόν όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας έχουν σε εξέλιξη προγράμματα εκσυγχρονισμού των σταθμών αναχώρησης/ άφιξης των λεωφορείων τους, προγράμματα τηλεματικής, αλλά και αντικατάστασης των οχημάτων τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε την παράταση κατά έναν μήνα του σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ που ήδη τρέχει, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τις συμμετοχές. Στη συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο της ΠΟΑΥΣ, Σοφοκλή Φάτσιο, και μέλη της ΠΟΑΣ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Πελοπίδας Καλλίρης.

Στο ίδιο τεύχος #377

PreviousNext