Σε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο, η MAN Truck & Bus έδειξε τα σημαντικότερα εκθέματα από τη γκάμα των ΜΑΝ και Neoplan.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η καθημερινότητα όλων μας αλλάζει με φρενήρεις ρυθμούς, και, το ίδιο συμβαίνει με τα μέσα οδικής μεταφοράς επιβατών, που πρέπει να δείχνουν και να είναι μοντέρνα, φουτουριστικά και καινοτόμα. Προς επίρρωση όλων αυτών, κεντρικό έκθεμα ήταν το ηλεκτρικό MAN Lion’s City E, στα 12 μέτρα μήκους με 35 καθίσματα. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το ντίζελ Lion’s City, και με την απουσία «διαμερίσματος» κινητήρα στο πίσω τμήμα, και την τοποθέτηση των μπαταριών στην οροφή το όφελος είναι συν τέσσερις έξτρα θέσεις καθήμενων επιβατών. Η ισχύς κυμαίνεται από 160 έως 270 kW (215-365 hp) και η μέγιστη αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση ανέρχεται στα 200 χιλιόμετρα, τα οποία μπορεί να γίνουν και 270 υπό ιδανικές συνθήκες. Το λεωφορείο ήταν επίσης διαθέσιμο για να μετακινούνται οι επισκέπτες της έκθεσης.

Πρεμιέρα έκανε στη Busworld το Lion’s City 19 EfficientHybrid, η αρθρωτή δηλαδή, εκδοχή του νέου αστικού λεωφορείου της ΜΑΝ με το ήπιο υβριδικό σύστημα. Το τριάξονο λεωφορείο έχει συνολικό μήκος 18,75 μέτρα, και παρουσιάστηκε με διαμόρφωση για 38 καθήμενους, ή τέσσερις επιπλέον σε σχέση με το 18μετρο Lion’s City 18. Κινητήρας είναι ο ολοκαίνουργιος D1556 LOH σε έκδοση ισχύος 360 hp, ο οποίος υπερκαλύπτει τη νόρμα Euro 6d η οποία τέθηκε σε καθολική ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όταν συνδυάζεται με το υβριδικό σύστημα EfficientHybrid, η αποδοτικότητα αυξάνεται περαιτέρω, και η λειτουργία stop-start καθιστά το όχημα ήσυχο και καθαρό σε κάθε στάση ή φανάρι του δρομολογίου.

Διαβάστε την αναλυτική περιγραφή των εκθεμάτων της ΜΑΝ Truck & Bus στην Busworld 2019, στο τεύχος Νοεμβρίου (379) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.