Τροχοί & TIR

Magirus το πρώτο CNG πυροσβεστικό όχημα

Παίρνοντας ως βάση το σασί του IVECO Eurocargo "Natural Power" 4x2 και τον κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) που ανήκει στη σειρά "Innovative Drive Line (iDL)" της FPT Industrial, η Magirus
Πέμπτη 07/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Παίρνοντας ως βάση το σασί του IVECO Eurocargo "Natural Power" 4x2 και τον κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) που ανήκει στη σειρά "Innovative Drive Line (iDL)" της FPT Industrial, η Magirus παρουσίασε πρόσφατα στο Ουλμ της Γερμανίας το (H)LF 10, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα που λειτουργεί με CNG.

Το εν λόγω φορτηγό που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των τριών εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο CNH Industrial N.V., ξεκίνησε ήδη να παράγεται. Το νέο πυροσβεστικό όχημα της Magirus φέρει μια δεξαμενή CNG χωρητικότητας 420 λίτρων, που του προσδίδει αυτονομία κίνησης έως και 300 χιλιομέτρων. Εναλλακτικά, η αντλία πυρόσβεσης μπορεί να λειτουργεί αδιάλειπτα για μέχρι και τέσσερις ώρες. Η εγκατάσταση CNG συμμορφώνεται με τις τελευταίες και αυστηρότερες οδηγίες ασφαλείας.

Επιπλέον, ο κινητήρας φυσικού αερίου προσφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά στη μείωση τόσο των εκπομπών NOx όσο και των εκπομπών CO2. Ακόμα, ο εν λόγω κινητήρας της FPT Industrial, η οποία έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα πάνω από 50.000 κινητήρες CNG και LNG, προσφέρει πρόσθετη θέρμανση στον θάλαμο του πληρώματος, τροφοδοτώντας παράλληλα με ενέργεια μια γεννήτρια υδρογόνου, τους ανεμιστήρες και τις συσκευές διάσωσης.

PreviousNext