Τροχοί & TIR

Ήχος ασφαλείας για Ηλεκτρικά

Μια σειρά νέων προϊόντων παρουσίασε η HELLA στην έκθεση Busworld 2019 των Βρυξελλών, τα οποία έχουν ως στόχο να αυξήσουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στο δρόμο, αλλά και να προσδώσουν μια πιο εξα
Τετάρτη 20/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Μέσω της συσκευής AVAS της HELLA, τα αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα εκπέμπουν ήχο, προκειμένου να γίνονται καλύτερα αντιληπτά από τους χρήστες του δρόμου.
Μέσω της συσκευής AVAS της HELLA, τα αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα εκπέμπουν ήχο, προκειμένου να γίνονται καλύτερα αντιληπτά από τους χρήστες του δρόμου.

Μια σειρά νέων προϊόντων παρουσίασε η HELLA στην έκθεση Busworld 2019 των Βρυξελλών, τα οποία έχουν ως στόχο να αυξήσουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στο δρόμο, αλλά και να προσδώσουν μια πιο εξατομικευμένη αισθητική στα λεωφορεία των πελατών της.

Αναλυτικότερα, στην πρωτεύουσα του Βελγίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συσκευή Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS), μέσω της οποίας τα αθόρυβα ηλεκτρικά, υβριδικά και υδρογονοκίνητα οχήματα, εκπέμπουν ένα τεχνητό ήχο κινητήρα προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.

Επιπλέον, η HELLA εξέθεσε στην Busworld το νέο «έξυπνο» αισθητήρα μπαταριών των 24 Volt, όπως και τον αισθητήρα βροχής – φωτός, με τον τελευταίο να είναι υποχρεωτικός σε όλα τα νέα λεωφορεία βάσει της οδηγίας ECE-R48. Επιπροσθέτως, η HELLA δημιούργησε τη νέα τεχνολογία προβολής VISIOTECH, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία των οχημάτων μέσω φωτισμού, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς και τους πεζούς για ενδεχόμενους κινδύνους.

Ακόμα, η εταιρεία κατασκεύασε τον R 80, έναν ανθεκτικό προβολέα LED 90 χλστ., ο ανακλαστήρας του οποίου παρέχει ομοιογενή φωτισμό, προκειμένου να μην αποσπάται ούτε να κουράζεται ο οδηγός. Το «παρών» στην έκθεση έδωσε και η μονάδα προβολής Multi Lens Array (MLA), που απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναγράφονται μηνύματα στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό των οχημάτων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σειρά λαμπτήρων Shapeline, μέσω της οποίας οι κατασκευαστές αστικών λεωφορείων και πούλμαν μπορούν να προσδώσουν στα οχήματά τους μια περισσότερο εξατομικευμένη μορφή.

Περισσότερο ομοιογενή φωτισμό υπόσχεται ο νέος προβολέας LED «R 80» των 90 χλστ.
PreviousNext