Τροχοί & TIR

Η BYD στην Ευρώπη

Η κινεζική BYD συνεχίζει ακάθεκτη την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, και στη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση Busworld επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι ταξινομήσεις της εταιρείας έχουν πάρει για τα καλ
Δευτέρα 11/11/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κινεζική BYD συνεχίζει ακάθεκτη την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, και στη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση Busworld επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Οι ταξινομήσεις της εταιρείας έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα, με την BYD να έχει στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση με σχεδόν 1.000 μονάδες να είναι στα χέρια Ευρωπαίων πελατών. Η BYD μοιάζει να δικαιώνεται για την επιλογή της –ο πρώτος κατασκευαστής που τόλμησε να απομακρυνθεί από τα ντίζελ οχήματα, νωρίτερα κι από την Tesla- να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά λεωφορεία. Πρόσφατα, παραδόθηκε σε πελάτη στην Ισπανία το υπ’ αριθμόν 50.000 φουλ ηλεκτρικό BYD σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην έδρα της μόνο, το Σενζέν της Κίνας, η BYD έχει πουλήσει 16.000 οχήματα. Η επιχειρηματική προσπάθεια που ξεκίνησε με ταπεινούς στόχους το όχι και τόσο μακρινό 1993, έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο.

Πέρα από το γνωστό, από την περιοδεία του στην Αθήνα, midi ηλεκτρικό των 8,7 μέτρων, πρεμιέρα έκανε το αναβαθμισμένο, επίσης ηλεκτρικό, αστικό λεωφορείο eBus των 12 μέτρων. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της εταιρείας στα χαμηλοδάπεδα αστικά, με πολύ επιτυχημένες αισθητικές επεμβάσεις στον σχεδιασμό του εσωτερικού, και ιδιαίτερα όμορφο διάκοσμο και περιβάλλον διαβίωσης για τους επιβάτες στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα, το σύστημα κλιματισμού είναι αναβαθμισμένο, προστέθηκαν κάμποσα ηλεκτρονικά που άπτονται της ενεργητικής ασφάλειας, ενώ η BYD κατασκευάζει και ηλεκτρικά πούλμαν, με κάποια από αυτά να δοκιμάζονται στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια, σε Ουγγαρία και Γαλλία, και μεγάλη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της Busworld στην προσφορά ολιστικών λύσεων για την υποστήριξη των πελατών, στους οποίους η BYD προσφέρει υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη για φόρτιση, αποθήκευση ενέργειας, διαχείριση στόλου και ό,τι απαιτείται για κερδοφόρο χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Πέρα από λεωφορεία, η BYD διαθέτει στην αγορά συστήματα διαχείρισης ενέργειας, ηλιακά πάνελ, υποδομές φόρτισης, ηλεκτρικούς ανυψωτές, εξοπλισμό αποθηκών, και σύντομα θα δούμε επί ευρωπαϊκού εδάφους και την πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών του κατασκευαστή.

PreviousNext