Τροχοί & TIR

Η Ford επενδύει στα αυτόνομα

Στην απόκτηση της Quantum Signal προχώρησε πρόσφατα η Ford, θέλοντας να επιταχύνει την εξέλιξη των οδηγικά αυτόνομων οχημάτων. Η εν λόγω εταιρεία τεχνολογίας από το Μίσιγκαν ιδρύθηκε το 1999 και συν
Παρασκευή 22/11/2019 - 11:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην απόκτηση της Quantum Signal προχώρησε πρόσφατα η Ford, θέλοντας να επιταχύνει την εξέλιξη των οδηγικά αυτόνομων οχημάτων.

Η εν λόγω εταιρεία τεχνολογίας από το Μίσιγκαν ιδρύθηκε το 1999 και συνεργάστηκε έως τώρα κυρίως με τον στρατό, στην εξέλιξη του λογισμικού που επέτρεψε τον χειρισμό ρομποτικών οχημάτων, από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Επιπλέον, η Quantum Signal έχει δημιουργήσει το περιβάλλον προσομοίωσης ANVEL, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από στρατιωτικά προγράμματα ρομποτικής για τη διερεύνηση των επιδόσεων των μη επανδρωμένων -απομακρυσμένων και αυτόνομων- οχημάτων. «Με την τεχνογνωσία της εταιρείας, μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένα περιβάλλοντα προσομοίωσης στη Ford, στα οποία μπορούμε να δοκιμάσουμε τα οχήματα και το επιχειρησιακό μας μοντέλο προκειμένου να επιτύχουμε περαιτέρω βελτιώσεις στην απόδοση», δήλωσε ο Randy Visintainer, Chief Technical Officer της Ford Autonomous Vehicles.

Σημειώνεται, πως τα τελευταία χρόνια η Ford έχει συγκεντρώσει από όλο τον κόσμο μια ομάδα ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων στην ανάπτυξη λογισμικού, στα περιβάλλοντα προσομοίωσης και στη «νοημοσύνη» των μηχανών. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν τρία χρόνια πριν απέκτησε την εταιρεία SAIPS από το Ισραήλ, οι άνθρωποι της οποίας συνεργάζονται με αυτούς της Argo AI, στην οποία επένδυσαν πρόσφατα από κοινού οι Ford και Volkswagen.

PreviousNext