Τροχοί & TIR

Σεμινάρια Supply Chain & Logistics από το Operations Center

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων στελεχών Supply Chain & Logistics για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, τα οποία συνδιοργανώνουν το Operations Center και η OPTILOG Advisory
Σάββατο 07/12/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων στελεχών Supply Chain & Logistics για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, τα οποία συνδιοργανώνουν το Operations Center και η OPTILOG Advisory Services.

Αρχή θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, με το σεμινάριο «Pharma & Cosmetic Logistics», στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθεί το πλήθος των περιορισμών που διέπουν την αποθήκευση, διαχείριση και διανομή των φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και το αυστηρό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες προκειμένου οι εταιρείες να οργανώσουν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα το καθημερινό τους έργο και να εξοπλιστούν με συστήματα και τεχνολογίες που θα τους προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Συνέχεια θα δοθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2020 με το σεμινάριο «Οργάνωση & Διαχείριση Αποθηκευτικών Χώρων & Κέντρων Διανομής». Θα συζητηθούν οι εξατομικευμένες απαιτήσεις πελατών, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο διεθνής ανταγωνισμός, η ζήτηση για συχνές και με μικρό όγκο παραδόσεις και η ελαχιστοποίηση του χρόνου διαχείρισης εντός των εγκαταστάσεων logistics, όλοι τους κρίσιμοι παράγοντες για μια εταιρεία στον κλάδο της αποθήκευσης, η οποία χρειάζεται να εξοπλίσει το προσωπικό της με βέλτιστες πρακτικές και μεθοδολογίες, η υιοθέτηση των οποίων θα συμβάλλει στην αποδοτικότερη χωροταξική, λειτουργική, μηχανογραφική και διοικητική οργάνωση των εγκαταστάσεών της.

Στις 24 Μαρτίου 2020 θα λάβει χώρα το σεμινάριο «Μέθοδοι & Τεχνικές Πρόβλεψης Ζήτησης & Διαχείρισης Αποθέματος». Σημειώνεται, πως η ακρίβεια της πρόβλεψης ζήτησης και η διατήρηση του βέλτιστου αποθέματος αποτελούν το ζητούμενο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας, καλύτερης ροής χρημάτων, πωλήσεων και ενός καλά οργανωμένου συστήματος logistics.

«Πληροφοριακά Συστήματα Logistics & Αναδυόμενες Τεχνολογίες (Logistics 4.0)» είναι ο τίτλος του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2020. Αντικείμενό του θα είναι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που αποτελεί πλέον πραγματικότητα, καθώς πολλές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουν καινοτόμες τεχνολογίες. Στον κλάδο των logistics, τα αναμενόμενα οφέλη για τους υποστηρικτές της έννοιας Logistics 4.0 φαίνεται να είναι πολλαπλά και με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της αποδοτικότητας όλων των διαδικασιών του κυκλώματος των logistics.

Το επόμενο σεμινάριο τιτλοφορείται «Health, Safety, Physical Security & Environment» και θα διοργανωθεί στις 19 Μαΐου 2020. Θα έχει ως αντικείμενο την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, οι οποίες αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα εργονομικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας. Σημειώνεται, πως στον κλάδο των logistics η φύση του αντικειμένου και η καθημερινή έκθεση των εργαζόμενων σε πολλαπλές μορφές κινδύνων, οδηγούν τις εταιρείες στην ανάγκη παροχής πρακτικής γνώσης πάνω στην καθαριότητα και στην υγιεινή.

Το πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2020, θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου με το σεμινάριο «Logistics Project Management – Διαχείριση Έργων Logistics». Οι διοργανωτές σημειώνουν πως όλο και υψηλότερο είναι το πλήθος των εταιρειών, οι οποίες αναγνωρίζουν, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καθημερινών εργασιών που προσθέτουν αξία στη λειτουργία τους βασίζεται σε έργα. Αντιθέτως, μικρό είναι το πλήθος των εταιρειών που κατανοεί και γνωρίζει τη σημασία και τις μεθόδους ορθής διοίκησης ενός έργου, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να αποτυγχάνει στην επίτευξη των αρχικών στόχων του έργου, είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω σεμινάρια επιδοτούνται από το ΛΑΕΚ 0,24. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Operations Center (Tηλ.: 2109610093, Email: info@operationscenter.eu, Web: www. operationscenter.eu).

PreviousNext