Οδηγούμε το ανανεωμένο Fiat Talento με το νέο σύγχρονο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα και παράλληλα επισκεπτόμαστε το εργοστάσιο SEVEL –το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο– όπου χτυπά παραγωγικά η «καρδιά» της ιταλικής μάρκας.

Το Talento τοποθετείται στη γκάμα της Fiat Professional ανάμεσα από το μικρότερο Doblο και το μεγαλύτερο Ducato, προσφέροντας μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην αστική ευχρηστία και στις σεβαστές μεταφορικές ικανότητες, γεγονός που μάλλον εκτιμάται από τους Ευρωπαίους, καθώς στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, το μοντέλο παρουσίασε μία αύξηση στις πωλήσεις του της τάξης του 13%, συγκριτικά πάντα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ακολουθώντας τη γενική ανανέωση της γκάμας της ιταλικής μάρκας, το Talento MY2020 αναβαθμίζει το σύνολο των χαρακτηριστικών του, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να κρύβεται κάτω από το καπό και να αφορά στην τοποθέτηση ενός δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro 6d-Temp. Κατά τα λοιπά, το ανανεωμένο Talento εξακολουθεί να προσφέρεται σε εκδόσεις van με μακρύ ή κοντό μεταξόνιο και χαμηλή ή υψηλή οροφή. Το «παρών» στη γκάμα δίνουν οι εκδόσεις μεταφοράς προσωπικού, mini-bus και καμπίνας-σασί.

Σε ό,τι αφορά στο Talento Van με το οποίο είχαμε μια πρώτη οδηγική επαφή στην Atessa της Ιταλίας, αυτό έχει μικτό βάρος από 2,8 ως 3,05 τόνους και προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,2 ως 8,6 κ.μ. Το ωφέλιμο φορτίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.266 κιλά.

Η διάθεση του ανανεωμένου Talento Van θα εκκινήσει στη χώρα μας στις αρχές του νέου έτους, με την τιμή της έκδοσης 2.0L 120Hp L1H1 να βρίσκεται στα 26.700 ευρώ. Η έκδοση 2.0L 145Hp L1H2 κοστίζει 27.900 ευρώ, όσο ακριβώς δηλαδή και η 2.0L 120Hp L2H1. Το κορυφαίο Talento Van 2.0L 145Hp L2H2 τιμάται 29.100 ευρώ.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του ανανεωμένου Fiat Talento, στο Τεύχος Δεκεμβρίου 2019 (380) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.