Μια νέα συνεργασία εγκαινίασαν πρόσφατα στην Κύπρο η γερμανική DHL eCommerce Solutions και η κυπριακή ACS Air Courier Services Ltd., προκειμένου να ενισχύσουν τη διασυνοριακή αποστολή δεμάτων.

Με αυτό τον τρόπο, η κυπριακή εταιρεία αποστολής δεμάτων έγινε εταίρος του δικτύου «Parcel Union» της DHL, ενός προγράμματος διεθνούς συνεργασίας, δηλαδή, που είναι διαθέσιμο σε 27 αγορές. Σε αυτές, προσφέρεται το «Parcel Connect», μια πανευρωπαϊκή τυποποιημένη υπηρεσία για παραδόσεις και επιστροφές δεμάτων. Σημειώνεται, πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών logistics αναμένεται να ωφελήσει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους ιδιώτες πελάτες.

Χάρη στο Parcel Connect, οι πελάτες στην Κύπρο θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις δεμάτων μέσω SMS ή e-mail και να καθορίζουν έναν προτιμώμενο χρόνο ή μια εναλλακτική τοποθεσία παράδοσης μέσω της σχετικής εφαρμογής. Οι παραδόσεις του Σαββάτου, ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης αποστολών και η άμεση παράδοση σε καταστήματα δεμάτων, θα συμπεριληφθούν επίσης στις νέες υπηρεσίες. Επιπλέον, οι υπογραφές θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στο μέλλον και θα γίνονται δύο προσπάθειες παράδοσης, εάν ο παραλήπτης δεν είναι παρών.

Η ACS Air Courier Services προσφέρει επίσης στους πελάτες μια υπηρεσία «Cash on Delivery», η οποία δίνει τη δυνατότητα στον παραλήπτη να πληρώνει για τα αγαθά κατά την παράδοσή τους (αντικαταβολή).